Annonce
Randers

Nu skal landmænd til lommerne: Daka kræver forhøjet lugtgebyr for at tage rådne dyr

For at gøre lugtgenerne mindre skal landmænd nu betale et højere gebyr, hvis de døde dyr, der skal hentes er fordærvede.
I bestræbelserne på at gøre lugtgenerne mindre omkring Daka, skal landmændene nu betale et højere gebyr for at få hentet døde dyr, der er rådne. Hverken vi eller landmændene er glade for gebyrer, men vi er nødt til det, lyder det fra Daka.
Annonce

Assentoft: Efter  Daka har været i modvind med håndteringen af nogle sager i foråret, har Daka nu besluttet, at landmændene skal yderligere til lommerne, hvis Daka skal hente fordærvede dyr hos dem.

Det sker for at formindske lugtgenerne omkring fabrikken.

- På det seneste møde i dialogforum fik Daka kritik for håndteringen af et par sager her i foråret, hvor vi var for sent ude med information om udfordringerne. Vi har taget kritikken til os og arbejder på en lang række forbedringer, som allerede er igangsat eller bliver igangsat i de kommende uger og måneder, fortæller kommunikationsdirektør Per Dunkelskov Thomsen, Daka.

Et af tiltagene er et forhøjet gebyr for afhentning af et dødt dyr, som er gået i forrådnelse ude ved landmanden. I juni og juli udsender Daka nyhedsmails, push-beskeder og annoncerer i landbrugsaviserne som et led i at sikre, at råvarerne er så friske som muligt, når de kommer til fabrikken.

Annonce

Er nødt til det

- Hverken vi eller landmændene er glade for at indføre gebyrer, men vi er nødt til det, for selv ganske små mængder fordærvede råvarer accelererer forrådnelsen betragteligt, og det kan give diffus lugt under transport og behandling, som vi gerne vil undgå, siger Per Dunkelskov Thomsen og understreger, at virksomheden gør alt, hvad den kan for at undgå, at landmændene skal betale det ekstra gebyr.


Hverken vi eller landmændene er glade for at indføre gebyrer, men vi er nødt til det.

Per Dunkelskov Thomsen, kommunikationsdirektør, Daka


Fakta om dialogforum

  • Daka's lokale dialogforum består af medarbejdere fra Daka, borgere og politikere med interesse i aktiviteterne på fabrikken i Randers og har til formål at skabe platform for en konstruktiv dialog og et godt samarbejde mellem Daka og borgerne i nærområdet omkring fabrikken.
  • Dialogforummet fungerer som forum for indsigt fra Daka til borgerne og fra borgerne til Daka. Målet er at skabe forståelse for de udfordringer driften til tider kan give i nærmiljøet, og skabe reelle forbedringer.
  • Medlemmer af dialogforum er Anker Bøje, Henning Nyhus Jakob Christensen, Ivan Bährenz Freddie Poulsen, Torben Petersen, Martin Botolf Sejer, fabrikschef, Daka og Erik F. Mansig, public affairs direktør, Daka.

Blandt andet har Daka udviklet en tilmeldings-app, der gør det nemt og hurtigt for landmanden at tilmelde de døde dyr. App’en er netop blevet opdateret med versioner på engelsk, rumænsk og ukrainsk, så alle medarbejdere på gårdene nemt kan bruge den. Der kigges også på andre forbedringer hen over sommeren og efteråret, som Daka løbende vil informere om til medierne og på dakairanders.dk

Et andet af tiltagene er et nyt luftforbrændingsanlæg, der dobbeltrenser luften, før den slippes ud. Anlægget skal dog først leveres og er planlagt til at blive sat i drift i påsken næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce