Annonce
Randers

Så kan du godt finde skøjterne frem: Nu fyldes der vand på skøjtebanen

Nu, hvor temperaturen udenfor holder sig under fem grader, fyldes der vand på banen en gang i timen. Foto: Lasse Kristoffersen
Der kommer traditionen tro skøjtebane på Jens Otto Krags Plads, og i år kan du se frem til både varm mad og skøjteprinsesser på isen.

Randers: Randrusianerne får mulighed for at få afprøvet balanceevnen, når skøjtebanen på Jens Otto Krags Plads traditionen tro åbner inden for den nærmeste fremtid.

Egentlig var det planen, at banen skulle være køreklar på fredag, men det ser ikke realistisk ud. Det fortæller daglig leder på Underværket, Annemarie Winther.

- Vi fik muligheden for at renovere banen i stedet for at købe nyt. Der var nogle priser, der skulle godkendes af kommunen, men opbygningen kører helt efter planen, det er bare skubbet en lille uges tid, siger Annemarie Winther.

Annonce

Vi vil rigtig gerne gøre det til et sted, hvor man kan tage på udflugt og spise sin medbragte mad eller købe hjemmelavet, sund fastfood lavet fra bunden.

Annemarie Winther

Venter på frosten

Men uanset hvor god tid, man er ude i, så er den endelige åbningsdag kun kendt af vejrguderne. For selvom fryseanlægget gør sit, så skal det have hjælp: Uden kold vejr, kan banen ikke køles ordentlig ned.

- Vi er fuldstændig afhængige af vejret. Hvis der kommer frost, så går det stærkt, men kommer der regn, blæst og 10 grader, så er det jo ligegyldigt, hvad jeg står og siger.

Her var der stadig et stykke vej, til isen var sikker... Billedet er fra 19. november, inden køleslangerne var blevet testet. Foto: Lasse Kristoffersen

Heldigvis ser det umiddelbart fornuftigt ud med koldt vejr og endda nattefrost, så der er håb forude.

Annonce

Helhedsoplevelse

Hvor skøjtebanen tidligere år har været en isoleret oplevelse, hvor brugerne skulle videre rundt i byen, hvis de skulle gøre sig forhåbninger om noget at varme sig på, så er der i år en større helhedsoplevelse i vente.

Alle onsdage, torsdage og søndage vil der være food truck ved banen, hvor man kan købe hjemmelavet fastfood fra Mosters2go.

- Vi får lavet en lille skov med juletræer, nogle rustikke bænke, man kan sidde på og fleecetæpper. Vi vil rigtig gerne gøre det til et sted, hvor man kan tage på udflugt og spise sin medbragte mad eller købe hjemmelavet, sund fastfood lavet fra bunden, siger Annemarie Winther.

Og selvom stemningen med juletræer kunne give mindelser om en juleby, så bliver banen liggende i både januar og februar, så der er muligheder nok for at komme ned på banen.

Annonce

Opvisning med skøjteprinsesser

Banen er åben for alle, men kan dog være reserveret af institutioner i hverdagene mellem 9 og 13. Den er et samarbejde mellem Randers Kommune som ejer og Underværket, der driver banen, og udover fri leg, så er der også mulighed for at lære tips og tricks.

- Vi har hyret en instruktør, så vi kan have nogle faste dage med er undervisning, man kan tilmelde sig, siger Annemarie Winther.

Slangerne er koblet til køleanlægget i den ene ende af banen. Foto Lasse Kristoffersen

Det kan både være den helt simple teknik for absolutte nybegyndere, men der er også mulighed for at spille ishockey, hvis der er opbakning til det.

- Skøjtebanen har altid været populær, men der er rigtig mange muligheder for at gøre den endnu mere populær. Vi kan godt folde det mere ud og gøre det til en tradition, at man kommer der med familien.

En enkelt dag inviteres man dog til at kigge på i stedet for selv at springe ud på isen.

Skøjteprinsesser fra Aarhus Skøjteklub besøger banen til december. I mellemtiden skulle vandet på banen gerne være frosset til is. Foto: Aarhus Skøjteklub

Søndag 5. december klokken 11.30 får banen besøg af skøjteprinsesser fra Aarhus Skøjteklub.

Tilbage er bare at håbe, at vejret arter sig, så der er is på banen og ikke vand som nu. Men det ser nu også fornuftigt ud.

- Det er vi simpelthen nødt til at tro på, siger Annemarie Winther.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Rødt kort, brændt straffespark og feberramt målscorer: Lyngby stoppede Randers-talenters flotte stimer

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Voldsdømt Sødisbakke-pædagog spøger stadig på Christiansborg: Nu skal ministeren endnu en gang forholde sig til problemet

Randers For abonnenter

Jens håber på et nej, så han kan blive i sit hjem gennem 11 år: Ansøgning om udvidelse af kæmpe vindmøllepark er sendt ind

Randers FC

Navne, noter og bud på startopstillingen: Keeper savner spilletid i Randers FC, tre spillere i karantænefare og back ude hos Brøndby

Randers

30-årig mand varetægtsfængslet - forsøgte at komme ind i landet på falsk pas

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Randers For abonnenter

Ups - impulskøb i millionklassen: Ejeren nåede aldrig at flytte ind i byens dyreste lejlighed, før den blev sat til salg igen

Randers

Byens æresnissebande blev udvidet med en ung æresnisse: Citychefen fik nissehue, nissetov, benvarmere og skulle øve sig i at råbe ho-ho-ho

Randers

Direktør ville gerne indføre krav om coronapas for medarbejderne: - Men vi har ikke råd

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Randers

Randrusiansk mundbindsproducent åbner op for salg til private: Sønderbros Apotek bliver første forhandler af allergivenlige, genanvendelige mundbind

Analyse For abonnenter

Borgmesterens bitre rutsjetur: Torben Hansen mistede personlige stemmer i alle 30 valglokaler

Sport

Ugen, der gik: Randers FC-jubilæum, pengeregn over Dronningborg og kronjysk leverance til rødt og hvidt

Annonce