Annonce
Randers

Nu spidser situationen til igen: Særligt ét sogn nærmer sig indførsel af lokale coronarestriktioner

Noget tyder på, at vi inden alt for længe risikerer igen at skulle holde ekstra afstand til hinanden. I Randers Kommune stiger coronasmitten nemlig på en måde, som snart vil give anledning til flere restriktioner. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Stigende coronasmitte og udsigten til lokale restriktioner i et enkelt sogn får Randers Kommune til at skrue op for sit informationsniveau til borgerne. Der er igen blevet behov for at minde folk om at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer, lyder meldingen.

Randers: Husker du at holde afstand til de andre handlende i butikslivet? Spritter du hænder med jævne mellemrum, og sørger du at blive coronatestet, når du viser tegn på sygdom, selvom du er vaccineret?

Efter flere måneder med et lavt smittetryk har der i løbet af den seneste måneds tid været en tendens til stigende smitte i Randers Kommune. I begyndelsen ramte smitten primært børnene, men i den senere tid har man kunnet se, hvordan først ældre og nu også de voksne i aldersgruppen 20 til 45 år begynder at blive smittet med corona.

Derfor skruer kommunalforvaltningen nu op for sit kommunikationsniveau, ligesom man igen begynder at offentliggøre de lokale tal for coronasmittens udvikling i Randers Kommune. Formålet med tiltaget er først og fremmest at minde befolkningen om at huske at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Annonce

- Der er mange svære overvejelser i det her, for vores indsats skal udelukkende modsvare det smittetal, der er. Vi skal ikke begynde at lægge til eller trække fra i forhold til de anbefalinger, som sundhedsmyndighederne kommer med. Men vi er et sted nu, hvor vi vil begynde at opfordre folk til at sørge for at blive vaccineret eller testet for corona, siger kommunaldirektør i Randers Kommune, Jesper Kaas Schmidt, til Randers Amtsavis.

Ét sogn giver bekymring

Beslutningen om at hæve informationsniveauet i forhold til randrusianerne er blevet truffet på et krisestabsmøde, som fandt sted på Laksetorvet torsdag eftermiddag.

Hvis smitten bliver ved med at stige i det område, så bliver vi nødt til at tage de nødvendige forholdsregler.

Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirektør

Her kunne Jesper Kaas Schmidt og mødets øvrige deltagere konstatere, at det testkorrigerede incidenstal for coronasmitten i Randers Kommune har været støt stigende siden starten af oktober, hvor det lå på 17. Torsdag i denne uge var det steget til 218,9. Positivprocenten ligger på 2,24.

Et kig på sogneincidenstallene viser desuden, at der er ét sogn i Randers Kommune, der skiller sig særligt ud. Og det er ikke til den positive side.

I Enghøj Sogn - som dækker Helsted og den del af Randers, der ligger mellem Hobrovej og Mariagervej nord for Ringboulevarden - er situationen nemlig, at 46 nye personer er blevet konstateret smittet med corona i sognet i de syv dage frem til torsdag i denne uge. Mellem torsdag og fredag faldt tallet med to til 44 personer konstateret nysmittede over den seneste uge.

Annonce

Flere tiltag overvejes

De mange nysmittede i Enghøj Sogn følges desuden af en positivprocent på henholdsvis 5,25 og 4,72 for de to dage. Herudover har den stigende smitte fået det lokale incidenstal til at stige til omkring 600, hvilket betyder, at sognet snart nærmer sig den øvre grænse på 800, hvor lokale restriktioner træder i kraft.

- Enghøj Sogn er lige nu det eneste sogn, der giver os anledning til bekymring. Hvis smitten bliver ved med at stige i det område, så bliver vi nødt til at tage de nødvendige forholdsregler, siger Jesper Kaas Schmidt.

- Vi har ikke hjemmel til for eksempel at lukke skolerne i Randers Kommune. Den beslutning ligger hos andre myndigheder. Men vi kan gøre andre ting, fortsætter han og henviser blandt andet til muligheden for at vende tilbage til opdelte stuer og udendørs aflevering/afhentning i dagtilbuddene, opdeling af klasserne på skolerne i Enghøj Sogn samt en øget testindsats.

Herudover forbereder krisestaben i Randers Kommune sig på muligheden for at øge rengøringsniveauet rundt om i kommunen. Hertil har man været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed med henblik på at drøfte muligheden for at yde lokal bistand til smittesporingsenheden, som man også tidligere har gjort det.

- Desuden har vi diskuteret muligheden for at genetablere vores corona-hotline her i kommunen. Men vi er blevet enige om, at det ikke er lige nu, vi skal gøre det, siger Jesper Kaas Schmidt.

Annonce
Randers For abonnenter

Guide til køb af juletræet: Her kan du få gode ideer, hvis du er på jagt efter julens populære grantræ

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Opdateret: Broslagsmål endte med at skille Kjærsgaard fra de konservative - dermed er det også et farvel til vigtige poster

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Randers

VIA-elev fremviste falsk coronapas i undervisningen: Så bankede politiet på hendes dør

Randers

Betonblokkene lå spredt ud over E45: Spentrup-chaufførs lastbil mistede al strøm og forårsagede omfattende uheld

Lyt: Simba Hansens jagt på sin redningsmand og sit navns betydning

Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Erhverv

Jeanne glæder sig til at hente sit nyeste køb hjem fra grænsen: En lyserød truckerdrøm er gået i opfyldelse

Randers

Flytning af lyntestcenter i Randers skaber jubel blandt podere: Rykker ind i varmen på Falckstationen

Boligsalget slår sidste år flere uger inden årsskiftet

Randers

Politisk julebombe: Christina Kjærsgaard forlader Konservative og bliver byrådsmedlem for Østbroen

Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Randers

Julemænd på motorcykler mødt af smil og vink: Se videoen af de festlige fyre, som spredte glæde og larm på regionshospitalet

Annonce