Annonce
Randers

Nu starter årets Randers Julehjælp: Coronaen har øget behovet for støtte til familier

Så er det igen tiden, hvor vi i Randers står sammen om at give kommunens økonomisk dårligst stillede familier mulighed for at give deres børn en jul med gaver og lidt mere festlig mad, end der til daglig er råd til. Tegning: Jens Nex
I dag begynder indsamlingen til Randers Julehjælp 2020. Mange familier i Randers Kommune har i år behov for støtte til at give deres børn en jul, som de har lyst til at fortælle deres kammerater om. Aflyste julefrokoster kan måske være med til at redde deres jul.

Randers: 2020 har været et år med store udfordringer for alle danskere, men ikke mindst for de dårligst stillede familier, som der desværre ikke er blevet færre af, tværtimod. Corona-pandemien har betydet mange restriktioner og påvirket hverdagen for os alle, men for mange børnefamilier har forsamlingsforbud, krav om mundbind og afstand været det mindste. Nedlukningen af samfundet har betydet afskedigelser eller måske helt lukning af virksomheder. Enten far eller mor eller i nogle familier dem begge har mistet deres job. For flere har det bragt familien ud i økonomisk uføre. De har ikke mulighed for at give deres børn en juleaften, som de tidligere har oplevet, med gaver og lækker mad.

I Randers står vi sammen

Fra i dag har vi, der økonomisk har klaret os nogenlunde gennem krisen, mulighed for at vise, at i Randers står vi sammen og rækker hinanden en hjælpende hånd, når det er nødvendigt. I dag begynder indsamlingen til årets Randers Julehjælp.

Randers Julehjælp

Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.

Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.

12 organisationer, foreninger og grupper får del i Randers Julehjælp 2020:

• Aktivitetsforeningen Jennumparken

• Børnenes Kontor

• Dansk Folkehjælp

• Frelsens Hær

• Giv Julen Mening

• Juleteamet Randers og Omegn

• Kirkens Korshær

• Kirkernes Familiehjælp

• Mødrehjælpen

• Randers Menighedsplejes Legatfond

• Red Barnet

• Venligboerne Langå

Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland:

Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105

eller via Mobilepay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.

Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem kl. 10 og 14.

Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle. Hver dag bringes en oversigt over bidrag fra virksomheder og foreninger på over 5000 kroner.

Indsamlingsperioden er 15. november til 13. december 2020.

Det er ottende år i træk, at Randers Amtsavis sammen med lokale hjælpeorganisationer, -foreninger og -grupper gennemfører Randers Julehjælp og på den måde giver randrusianere og randrusianske virksomheder og foreninger mulighed for at hjælpe kommunens svageste familier med at give deres børn en jul, som de ikke skammer sig over at skulle fortælle deres kammerater om, når de mødes igen i skolen efter årsskiftet. De seneste tre år har Lions Club Randers Gudenaa været en uvurderlig hjælper i dette arbejde.

Annonce

Store udfordringer

Allerede inden corona-krisen var der familier i Randers, som havde det svært med at få økonomien til at hænge sammen. Foruden for eksempel arbejdsløshed eller ustabile arbejdsforhold har de familier ofte andre problemer at slås med. Det kan være alvorlig, måske kronisk, sygdom hos enten børnene eller forældrene, som kræver udgifter til medicin, skilsmisse eller manglende socialt netværk.


Lad os igen i år sammen hjælpe vore mest økonomisk trængte familier ved at stå sammen om Randers Julehjælp.


For disse familier har corona-pandemien også skabt store udfordringer. Ikke blot er udsigten til arbejde og stabile sociale netværk blevet forringet, men nedlukningen i foråret trak også yderligere veksler på økonomien. For mange er det måltid, som børnene får i daginstitutionen, en hjælp for deres økonomi, men pludselig skulle de af en i forvejen stram økonomi til at finde plads til mad til børnene. Det kan ikke mindst mærkes nu, når julen nærmer sig, og der ikke har været råd til at spare op til den.

Annonce

Fra julefrokost til julehjælp

Ifølge Danmarks Statistik bruger hver eneste dansker i gennemsnit 3500 kroner på julen hvert år. Det virker som et fyrsteligt beløb sammenlignet med de hjælpepakker, som de seneste år er blevet uddelt med midler indsamlet via Randers Julehjælp.

Hver familie får for mellem 1000 og 1500 kr. afhængig af, hvilken forening de får fra, og det er vel at mærke til hele familien, der som minimum oftest tæller tre personer. Selv med hjælp skal disse familier altså klare julen for en syvendedel af, hvad gennemsnitsfamilier holder jul for. Uden hjælp er det betydeligt mindre.

Corona-restriktionerne betyder i år, at de fleste julefrokoster er aflyst eller må afvikles på et betydeligt lavere niveau. Det betyder besparelser for de fleste virksomheder, som ofte enten betaler hele julefrokosten for deres medarbejdere eller giver tilskud til den. I stedet for at kompensere medarbejderne, der forhåbentlig i forvejen får en løn, så de kan give deres familier en ordentlig jul, med en dyrere julegave, byder Randers Julehjælp på muligheden for at hjælpe mere trængte randrusianske familier ved at give det sparede julefrokost-beløb som støtte til Randers Julehjælp.

I lighed med sidste år vil Randers Amtsavis og amtsavisen.dk dagligt bringe en oversigt over virksomheder, der bidrager med over 5.000 kr. i støtte til Randers Julehjælp.

Annonce

Foreninger også ramt af corona

Corona-pandemien betyder også, at nogle af de foreninger, der er knyttet til Randers Julehjælp, har måttet tænke nyt i forhold til, hvordan de kan være med til at gøre det til en god jul for kommunens mest økonomisk trængte. Handicapcenter Kronjylland har på grund af forsamlingsforbuddet helt måttet opgive at gennemføre den store julefest, som ellers plejer at forsøde juletiden for handicappede børn. Arrangementet er således ikke blandt modtagerne i år.


2020 har været et år med store udfordringer for alle danskere, men ikke mindst for de dårligst stillede familier, som der desværre ikke er blevet færre af, tværtimod.


Også for Red Barnet har pandemien givet udfordringer – både i forbindelse med foreningens bidrag til julehyggen, og ikke mindst i bestræbelserne på at finansiere det. Fra i nogle år at have støttet Randers Julehjælp ved at give af sit overskud er Red Barnet derfor nu blevet en af modtagerne. Samtidig har Lions Club Randers Gudenaa lovet at hjælpe foreningen økonomisk.

Annonce

Bidragsydere allerede på banen

Heldigvis ved vi fra tidligere år, at gavmildheden blandt randrusianske virksomheder, foreninger og privatpersoner er stor. De seneste to år har således budt på et rekordstort indsamlet beløb - 276.584 kr. i 2018 og hele 353.475 kr. sidste år.

Allerede inden årets indsamling går i gang i dag, har da også en række virksomheder og foreninger kontaktet Randers Julehjælp for at give løftet om støtte, både i form af økonomisk støtte og i form af materielle ting, der kan gøre julepakkerne og juleaften ekstra spændende. Det vil vi naturligvis fortælle mere om i løbet af indsamlingsperioden, som løber frem til søndag 13. december.

Lad os igen i år sammen hjælpe vore mest økonomisk trængte familier ved at stå sammen om Randers Julehjælp.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Østbro-kandidater på hjemmebane i Harridslev: Tre mandater vil være en succes

Randers FC For abonnenter

Seneste nyt før pokalopgør: Marxen misser møde med barndomsklub - sådan kan Randers FC stille op

Alarm 112

Kan risikere at brænde i dage: Voldsom brand hos trævirksomhed er stadig ikke under kontrol

Randers

Kom ind i kampen, politikere: Skal vi have nedslidte idrætshaller, hvor det regner ind?

Randers

Politikere undrer sig og sender besked til hospitaler: - I må altså gerne ansætte medarbejdere på deltid

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Randers

Lone Andersen forlader Randers Statsskole - har fået nyt job

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Miljø

Risiko for usynlig gift i drikkevandet: Syddjurs vil undersøge 37 private brønde og boringer ved Tirstrup

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Alarm 112

Har brændt siden i morges: Brandfolk fra hele Djursland kæmper med brand hos trævirksomhed

Annonce