Annonce
Randers

Nu vælter borgmesteren plankeværket i Havnegade

Sidste chance for at se plankeværket i Havnegade er tirsdag formiddag. Klokken 11.30 påbegyndes nedrivningen. Foto: Randers Kommune
Tirsdag 30. april kl. 11.30 går nedrivningen af plankeværk ved den tidligere Shell-grund i gang. Dermed begynder første del af at gøre området smukkere.

Randers: Den tidligere Shell-grund, som ligger Havnegade 7 i Randers, har ligget tom hen i en længere periode. Kommunen har netop købt grunden, og nu begynder arbejdet med at forskønne den efterladte asfaltgrund.

Det sker, når borgmesteren sætter gang i nedrivningen af plankeværket mellem grunden og Busterminalen 30. april kl. 11.30 i Havnegade 7.

- Vi kan nu komme videre i processen med at skabe et godt og smukt byrum i Havnegade 7. Når det gamle plankeværk er fjernet, vil grunden få en make-over, så den igen pynter i bybilledet, inden grunden kommer til at indgå i den samlede byudvikling i forbindelse med Byen til Vandet, siger Torben Hansen i en pressemeddelelse.

Det bliver Nordkabel A/S, som skal fjerne plankeværket. Grunden på Havnegade 7 har været ejet af Randers Kommune siden 25. marts, hvor en aftale faldt på plads, og grunden blev overtaget fra de tidligere ejere.

Hvad den midlertidige forskønnelse kommer til at bestå af, bliver besluttet på et møde i Udviklingsudvalget i Randers Kommune i næste måned. Forskønnelsen af grunden er forløberen til en del af den fremtidige byudvikling i området, hvor der skal skabes forbindelser mellem midtbyen og arealerne ved vandet.

- Grunden betyder rigtig meget for borgerne i Randers, den har en rigtig god beliggenhed tæt på midtbyen, vandet og de nuværende havnearealer. Derfor er den meget interessant at tænke ind i den fremtidige byudvikling til glæde for alle i Randers, forklarer Torben Hansen.

Annonce

- Vi kan nu komme videre i processen med at skabe et godt og smukt byrum i Havnegade 7. Når det gamle plankeværk er fjernet, vil grunden få en make-over, så den igen pynter i bybilledet, inden grunden kommer til at indgå i den samlede byudvikling i forbindelse med Byen til Vandet.

Torben Hansen (S), borgmester

Randers-historie

Søndag 31. august 2014 var sidste dag, hvor randrusianerne kunne tanke, købe kolde øl og is på Shell-tanken i Havnegade i Randers.

Dermed sluttede et lille stykke Randers-historie, idet tankstationen havde været i vigør i 54 år siden 1960 og været en fast del af bybilledet for især bilister, der trillede gennem Havnegade dag og nat.

Grunden til lukningen var, at det krævede for store investeringer, hvis den gamle tankstation skulle følge med tiden. Blandt andet skulle flere tanke udskiftes, ligesom stationen generelt trængte til at blive moderniseret.

Allerede nogle måneder efter lukningen af tanken bebudede Shell, at man var opmærksom på, at bygningerne på grunden ikke ligefrem pyntede, og man derfor havde besluttet sig for at rive dem ned og gøre grunden pæn. Ikke kun for at glæde æstetisk bevidste randrusianere, men også fordi det sandsynligvis ville gøre salget af grunden nemmere.

I de følgende år udeblev salget, og Shell-grunden har ligget hen som et åbent sår i byen og mest været skydeskive for spydige bemærkninger om, hvor meget det generede øjet, når randrusianerne lagde vejen forbi.

I marts i år lykkedes det til stor tilfredshed for kommunen at købe grunden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Annonce