Annonce
Randers

Ny afdeling og flere arbejdstimer: Sådan kommer Randers Kommune gennem coronakrisen

Den nye aftale skal sikre, at de kritiske funktioner - for eksempel pleje på ældreområdet - kan løses uanset, hvordan coronasituationen udvikler sig. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Hvad sker der, hvis coronasmitten pludselig eksploderer om ørerne på Randers Kommune og ender med at lægge hele afdelinger ned? Det er der nu lagt en plan for.

Randers: Indtil videre er Randers Kommune sluppet nådigt gennem anden coronabølge. En del medarbejdere har ganske vist været smittet, men smitten har været bredt fordelt over kommunens afdelinger, så det ikke er gået ud over den normale drift.

Der er dog selvsagt ingen garanti for, at det fortsætter sådan. For at sikre, at kritiske funktioner fortsat vil kunne løses uanset, hvordan coronasituationen udvikler sig, har Randers Kommune derfor indgået en aftale med en lang række faglige organisationer. Den indebærer blandt andet, at kommunens medarbejdere kan gå op i tid og med kort varsel kan blive flyttet til andre afdelinger, hvis det bliver nødvendigt. For eksempel hvis en kommunal institution pludselig mangler personale på grund af et coronaudbrud på stedet.

- Med den her aftale giver medarbejdersiden et væsentligt bidrag til, at borgerne kan være trygge ved, at vi fortsat løser kritiske funktioner som pleje og omsorg på ældre og socialområdet - også gennem den anden bølge af coronasmitte, som vi står i lige nu, siger kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt.

Annonce

Baseret på frivillighed

Som nævnt betyder aftalen blandt andet, at Randers Kommune kan lave en aftale med ansatte på deltid om at gå op i tid. Og at medarbejdere i en periode kan få nye opgaver og midlertidigt flytte til en anden arbejdsplads. Men betingelsen er, at det sker frivilligt. Ingen medarbejdere kan tvinges ind i nye opgaver.

- Med aftalen er der nu en fælles forståelse mellem Randers Kommune og de faglige organisationer om, hvad vi gør i en situation, hvor der opstår personalemangel på bestemte områder. Men det er vigtigt at understrege, at det selvfølgelig altid vil ske med udgangspunkt i den enkelte medarbejders ønsker og kompetencer. Alle aftaler vil være baseret på frivillighed sådan, at vi i alle situationer sikrer, at medarbejderen er tryg ved de nye opgaver og i stand til at løse dem, siger Jesper Kaas Schmidt.

Ud over de konkrete værktøjer som ændret arbejdstid, arbejdsopgaver og arbejdssted indeholder aftalen de vilkår som gælder for medarbejderne. Blandt andet i forhold til løn og oplæring.


Med den her aftale giver medarbejdersiden et væsentligt bidrag til, at borgerne kan være trygge ved, at vi fortsat løser kritiske funktioner som pleje og omsorg på ældre og socialområdet - også gennem den anden bølge af coronasmitte, som vi står i lige nu.

Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirektør


Endelig har parterne givet hinanden håndslag på at træde sammen med kort varsel, hvis coronasituationen udvikler sig i en grad, så det bliver nødvendigt at ændre aftalen.

Annonce

Bred opbakning

Den nuværende aftale er indgået mellem Randers Kommune og 3F, BUPL, Danske Magistre, Dansk Socialrådgiverforening, Danske Fysioterapeuter, DJØF, Ergoterapeutforeningen, FOA, HK - Kommunal, Kost- og Ernæringsforbundet, Randers Lærerforening, Dansk Sygeplejeråd, samt Socialpædagogerne.

- Alle de faglige organisationer er med i aftalen. Det er et enormt stærkt signal med så bred opbakning til de fælles udfordringer vi står overfor, fastslår Jesper Kaas Schmidt.

Annonce
Analyse For abonnenter

Troværdigheden på spil: Derfor er Kjærsgaard nødt til gå fra K nu og sige farvel til politisk indflydelse

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Konservative i stormvejr: Derfor smækker Christina Kjærsgaard med døren - og derfor bliver Bo Ratz hos partiet

Randers For abonnenter

Guide til køb af juletræet: Her kan du få gode ideer, hvis du er på jagt efter julens populære grantræ

Randers

Julepresset mor i Assentoft fik randrusianerne til lommerne: Når mange donerer, føler man sig mindre alene

Randers

Ny café på central plads i Randers åbner snart: Her bliver søndagsåbent og nye varianter af både kaffe og sandwich

Michael Dyrby erkender krænkelser i sin cheftid på TV 2

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Randers

VIA-elev fremviste falsk coronapas i undervisningen: Så bankede politiet på hendes dør

Regeringen arbejder hen mod pressemøde om corona-tiltag onsdag

Randers

Butikstyve forsøgte at stikke af fra politiet: Stjal varer i flere butikker

Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Randers

Betonblokkene lå spredt ud over E45: Spentrup-chaufførs lastbil mistede al strøm og forårsagede omfattende uheld

Annonce