Annonce
Randers

Ny akutafdeling træner med i stor øvelse på Randers Havn

Øvelsen giver pres på trafikken i Randers

Det er planlagt nøje over det seneste halve år, hvordan beredskabsøvelsen lørdag 29. oktober, der sker på havnen, skal forløbe. Det er første gang i nyere tid, at Regionshospitalet Randers er med i en beredskabsøvelse, orkestreret fra Randers Havn.
En af dem, der har siddet med i planlægningen, er overlæge på akutafsnittet, Rikke Thorninger, Regionshospitalet Randers.
»Det er simpelthen en gave for os at være med til sådan en øvelse i beredskab og kommunikation. Ét er at øve rent fiktivt på papir, noget helt andet er at være med sammen med alle de andre parter, der er involveret, når der sker en ulykke. Det er alletiders, og det er endnu bedre lige nu, fordi vi er en nystartet afdeling, som har nemmere ved at tilpasse, forbedre og ændre på tingene, hvis det skulle vise sig nødvendigt,« siger Rikke Thorninger.
Annonce
Skulle der ske en rigtig ulykke midt i øvelsen, er der også en plan for det:
»Jamen, det ville jo være »perfekt«, for så er der jo indkaldt ekstra personale, og så dropper vi naturligvis øvelsen,« siger overlægen.

Trafikken påvirkes

Den store øvelse kommer til at påvirke trafikken i Randers den 29. oktober
»Vi forventer, at der vil kunne mærkes et øget pres på trafikken mellem klokken 8 og klokken 12 på strækningen fra havnen til sygehuset,« spår politikommissær Tommy Byrial Jørgensen, Østjyllands Politi. Han har fingeren på tegnebrættet til den store øvelse, men vil i sagens natur ikke afsløre alverden for ikke at snyde de involverede for overraskelser.
»Men jeg kan sige så meget, at der sker en større, uvarslet hændelse med flere tilskadekomne,« siger Tommy Byrial Jørgensen og tilføjer, at det er som det vil være med en større ulykke i det virkelige liv. At myndighedernes beredskaber skal arbejde sammen for at redde liv.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Smidt ud fra eksamen af rasende censor: Nu er nederlag vendt til succes for ordblinde Steffie

Annonce