Annonce
Navne

Ny bog i en helt anden og munter genre

Jens Bach Andersens næste bog udkommer i begyndelsen af november. Foto: Annelene Petersen
Jens Bach Andersen skriver et kærligt portræt af typer, der kunne have været til.

I august 2018 debuterede den nu 45-årige Jens Bach Andersen fra Nørbæk med bogen "Helstedgaard" med så stor succes, at bogen er trykt i andet oplag.

I begyndelsen af november kommer Jens Bach Andersen så med sin bog nummer to, der opererer i en helt anden genre. Titlen er "Gandi", og Jens Bach Andersen kan sætte en meget præcis dato på, hvornår inspirationen til denne bog kom, nemlig den 19. juli 2018. Den dag fejrede hans far fødselsdag på sin gård i Dalbyover, og her hørte sønnen sin far og sin faster fortælle om de mange originaler, denne by havde fostret. Blandt dem netop Gandi.

- Men det eneste, den Gandi og Gandi i min bog har til fælles er, at ingen véd, hvorfor de har fået netop det navn, fortæller Jens Bach Andersen, der om sin kommende bog siger, at den vil være et kærligt portræt af typer, der kunne have været til.

For det er fri - og frodig - fantasi, Jens Bach Andersen slipper løs. Ofte i en form, så læseren får sig en hjertelig latter.

Som en forlods-anmelder skriver:

- Jens Bach Andersen beskriver sin karakter Gandi så levende og intens, at man ikke kan undgå at holde af ham og identificere sig med ham.

En anden skriver:

- Jens Bach Andersen mestrer sproglig og fortælleteknisk spændvidde, der umådeholdent afslører, at han har haft det sjovt, mens han skrev.

Bogen udkommer på Forlaget Bogform ved Bjarne Smed, og allerede nu kan den forudbestilles her.

Mange foredrag

Bogen om Helstedgaard fik en så fin modtagelse, at Jens Bach Andersen lige siden har holdt talrige foredrag om den tidligere så statelige ejendom og dens historie.

Og foredragene udvikler sig hele tiden. Oprindelig havde Jens Bach Andersen 35 slides til illustration - i dag har han 116. Ved foredragene kommer der hele tiden nye oplysninger frem, som Jens Bach Andersen kan bruge.

- Det er faktisk publikum, som gør mit foredrag bedre og bedre, siger han.

"Gandi" er forsynet med en rammende forsidetegning af hovedpersonen på scooter og med en af de kendte mælkekasser fra Arla på bagagebæreren. Tegningen skyldes Flemming Steffensen, der er bosat i Sunds ved Herning.

Jens Bach Andersen er uddannet som agronom og ansat på fuld tid i firmaet Bionutria. På spørgsmålet om, hvorvidt en tredje bog skulle være undervejs, siger han, at der i hvert fald endnu ikke er sat så meget som et komma. Nu gælder det foreløbig "Gandi" og hans og andre figurers mange og brogede aktiviteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce