x
Annonce
Randers

Ny bog om Djurslands vilde stenalder på trapperne

Forskningsleder Lutz Klassen, Museum Østjylland, står bag udstillingen om Bjørneklanens ø, ligesom han har redigeret den videnskabelige publikation med bidrag fra et internationalt forskerhold. Arkivfoto: Museum Østjylland
Resultaterne af de enestående fund fra stenalderen, der er blevet gjort ved Kainsbakken ved Kirial, er blevet samlet i bogen "The Pitted Ware Culture on Djursland"

Grenaa: Nu kommer den - publikationen, der fastholder resultaterne af de enestående fund, der er foretaget på Djursland, under ledelse af Museum Østjylland de senere år.

Der er tale om et forskningsprojekt af international standard. 20 forskere fra fem forskellige lande har i fem år arbejdet med bidrag til bogen, der er redigeret af forskningschef Lutz Klassen, Museum Østjylland.

Titlen på bogen er "The Pitted Ware Culture on Djursland" og fortæller dels om bopladsen Kainsbakken dels om de internationale forbindelser, som stenalderfolket altså også havde.

Resultaterne af udgravningerne har stor international betydning og sætter Norddjurs på landkortet som et af de mest betydningsfulde områder i nordisk stenalderarkæologi.

Kainsbakken var en særlig boplads med mystiske ritualer, hvor bjørnetænder, en halv pelikanvinge og et sæt elghorn sende arkæologerne på sporet af en rituel boplads.

Men udgravningerne har givet så mange fund af genstande, der gør os meget klogere på, hvordan mennesker for 5.000 år siden levede.

Bogen rummer de videnskabelige resultater, og udkommer samtidig med den aktuelle museumsudstilling "Bjørneklanens ø - Djurslands vilde stenalder" på Museum Østjylland.

Samme udstilling har tidligere været vist på museet i Grenaa. Og det er da også her, der holdes bogreception fredag 28. februar.

Bogreception

"The Pitted Ware Culture on Djursland", redigeret af forskningsleder Lutz Klassen.

Bogreception:

Fredag 28. februar klokken 15.

Museum Østjylland.

Søndergade 1, Grenaa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Region

69 coronapatienter er nu indlagt på midtjyske sygehuse - 24 på intensivafsnit

Annonce