Annonce
Navne

Ny bog præsenteret i passende rammer

Museumsdirektør Jørgen Schmidt-Jensen (til venstre) var på Museum Østjyllands vegne vært ved præsentationen af den nye bog af Hans-Henrik Sørensen. Privatfoto
Hans-Henrik Sørensens "Sagaen om Vinland" blev lanceret i vikingmiljø.
Annonce

Forfatteren Hans-Henrik Sørensens nye bog med titlen "Sagaen om Vinland" blev officielt præsenteret i helt rigtige rammer, nemlig i vikingeafsnittet af den aktuelle udstilling "Livet ved fjorden" på Museum Østjylland.

Her kunne direktør Jørgen Smidt-Jensen byde velkommen til et større antal aktuelle vikinger og skjoldmøer i rammer, der matchede fint med indholdet i den nye bog.

Jørgen Smidt-Jensen gav i sin velkomst udtryk for, at Museum Østjylland gerne vil lægge lokaler til begivenheder, der er relevante for museet:

- Derfor er det oplagt at afvikle præsentationen her i vikingeafdelingen, fastslog museumschefen.

Som tidligere omtalt er Hans-Henrik Sørensens nye bog en roman, skrevet frit efter den islandske forfatter Gudmundur Kampans bog "Jeg ser et stort skønt land".

Tidligere har Hans-Henrik Sørensen, der i mange år virkede i Randers som folkeskolelærer, bibliotekar og boligsocialmedarbejder, men som nu bor i Ebeltoft, skrevet fagbøger, og i 2017 udgav han romanen "Saligia".

- Og kommer du med en tredje bog, er du velkommen, sagde forlægger Bjarne Smed, Bogform, ved præsentationen af bog nummer to.

Helle Winge kom til bogpræsentationen sammen med sin gamle skolekammerat Claus Ørsted. Privatfoto
Annonce

En særlig gæst

Blandt gæsterne ved bogpræsentationen var Helle Winge, datter af nu afdøde Edith og Preben Winge, som tidligere udgav Randers Amtsavis.

Helle Winge kom i selskab med sin klassekammerat fra Randers Statsskole, Claus Ørsted. Helle Winge bor nu i København, men hun betragter det stadig som "at komme hjem", når hun besøger fødebyen.

- Jeg siger altid, at fem dage af december er min årlige Randers-uge, fortalte Helle Winge, der traditionen tro bor på Hotel Randers - og savner en enkelt ting ved byen i denne omgang, nemlig juletræerne foran den tidligere bladbygning i Nørregade.

Til gengæld udtrykte Helle Winge glæde over at være blevet fint modtaget af chefredaktør Axel Præstmark på avisens nye adresse, og hun holder sig ajour med forholdene i byen gennem daglig læsning af Randers Amtsavis. En søster til Helle Winge, Marianne, er bosat i Stockholm.

I øvrigt kan det oplyses, at Hans-Henrik Sørensen om kort tid - igen - drager til inspirationsøen Island.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klumme: Få nu fingeren ud af næsen

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce