Annonce
Randers

Ny boligplan får stærk kritik af VL og SF: Det er uretfærdigt

SF's Rosa Lykke Yde og Velfærdslistens Kasper Fuhr Christensen er langt fra imponerede over de forslag, som en ny boligplan i Randers Kommune lægger op til. Arkivfoto: Lars Rasborg/Annelene Petersen
Randers Kommunes nye boligplan for 2020-2025 får ikke mange roser med på vejen af Velfærdslistens Kasper Fuhr Christensen og Rosa Lykke Yde fra Socialistisk Folkeparti.

Randers: - De ældre, der bor på de lukningstruede plejehjem, har slidt og slæbt hele livet. De har skabt det Danmark og den velfærd, vi nyder godt af i dag. Men hvad er takken? At de tvinges til at forlade det hjem, der skulle være deres sidste. Det er uretfærdigt.

Sådan siger Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten i kølvandet på den boligplan, som et flertal i omsorgsudvalget har ønsket at sende i høring i forbindelse med efterårets budgetforhandlinger.

Han er mildest talt ikke imponeret over sine udvalgskollegers intentioner om at gennemføre de mange forringelser, der ser ud til at være en del af boligplanen: Lukningen af et plejecenter, færre medarbejdere til at tage sig af de ældre og en dårligere service.

- Der er en stor risiko for, at den her boligplan vil medføre, at vores ældste borgere vil opleve en helbredsforringelse, som måske kan føre til, at de dør tidligere. Hvis det stod til Velfærdslisten, stod vi slet ikke over for de her besparelser på ældreområdet. Vi vil hellere droppe nogle prestigeprojekter som eksempelvis Byen til Vandet og indføre skattestigninger, siger Kasper Fuhr Christensen.

Farvel til sikkerheden

Heller ikke hos SF får den nye boligplan mange roser med på vejen. Her er det for Rosa Lykke Ydes vedkommende særligt planerne om at udfase ældreboliger med kald fra kommunens boligkatalog til ældre, der giver anledning til harme.

- Hvis det her gennemføres, så går man i realiteten fra at have tre kategorier til at have to kategorier. En regulær plejebolig på plejehjem eller en helt almindelig ældrebolig. Det betyder nødvendigvis, at der bliver færre plejehjemspladser, siger SF'eren og uddyber:

- Det er kun de aller-allerdårligste borgere, der står lige på vippen til at få visiteret en plejebolig, der vil komme til at få den mulighed. Den brede gruppe af borgere, der for nuværende bor i ældreboliger med kald, vil fremover skulle bo i ubemandede ældreboliger. Det betyder, at de fra at have den sikkerhed i, at de kan tilkalde personale, nu skal stå helt på egne ben – udover den hjemmepleje, som de er visiteret til. Og det er en stor forringelse for de mennesker, det kommer til at ramme, fastslår Rosa Lykke Yde.

Både Rosa Lykke Yde og Kasper Fuhr Christensen vil derfor i de kommende budgetforhandlinger kæmpe for at få begrænset de planlagte besparelser på ældreområdet så meget som muligt.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce