Annonce
Erhverv

Ny butik på vej i midtbyen: Nepalesiske uld-produkter på hylderne i Rådhusstræde

Thomas Glerup Kristensen glæder sig til at kunne fremvise hele sortimentet for kunderne. Foto: Jakob Lerche
Randers-firmaet Betterfelt sælger produkter af filtet uld, især sko, støvler og sandaler. Indtil nu fra en webshop og via andre forhandlere, men nu er man ved at være klar til åbningen af egen fysiske butik i hjertet af Randers.

Randers: Endnu en ny butik er snart klar til at slå dørene op i midtbyen. Denne gang er det Randers-virksomheden Betterfelt, der siden 2007 har solgt varerne online, primært i Danmark, Tyskland, USA og England.

Betterfelt gør sig primært i sko, støvler og sandaler, som ud over på nettet også blandt andet sælges i Skoringen. Derudover laver virksomheden også produkter til hjemmet, eksempelvis plaider, kaffevarmere, yogamåtter og bordskånere. Fællesnævneren for produkterne er, at de alle er produceret i håndfiltet nepalesisk uld.

- Siden starten i 2007 har vi kæmpet for at afsætte vores varer og øge afsætningen, og i år har vi for første gang solgt lige så meget, som vi har produceret. Så nu er vi kommet dertil, hvor det er tid til at åbne egen butik også, siger ejer Thomas Glerup Kristensen.

Betterfelt har 40 kvindelige ansatte i Nepal og er certificeret fair-trade producent.

- Køber man et par sko hos os, sørger man samtidig for en halv dags arbejde i Nepal. Så på den måde kan man gøre en god gerning samtidig, fortæller Thomas Glerup Kristensen.

Annonce
Betterfelt er forhåbentlig klar til at åbne dørene 1. august. Først skal personalet lige på plads, siger Thomas Glerup Kristensen. Foto: Jakob Lerche

Produkter som skal opleves

Thomas Glerup Kristensen håber at kunne få butikken i Rådhusstræde nummer 6 klar til 1. august, og hvis alting flasker sig, kan 1. juli også være en mulighed. Indtil videre tør han dog ikke love for meget.

Betterfelt åbnede i påsken sidste år faktisk en lille butik i Ebeltoft, og den har altså haft så stor succes, at troen på en større butik i Randers nu også er opstået.

- Vi tror på, at vi kan løbe en butik i gang i Randers, hvor vi har en størrelse, så vi kan vise hele vores sortiment. Vi har jo mange ting, som kunderne gerne lige vil røre ved og se i virkeligheden. For eksempel er alle vores plaider helt unikke, ikke to er ens, så de skal ses og opleves. Derudover kan en daglig kontakt med kunderne også give os en direkte respons på vores varer, og det er selvfølgelig en stor fordel, siger Thomas Glerup Kristensen.

Han fortæller desuden, at han som borger i Randers naturligvis har hørt alle historierne om butikker, der lukker i midtbyen, men trøster sig ved, at hans virksomhed allerede har en sund nethandel og på den måde har flere ben at stå på.

Muligt udlandseventyr forude

Når butikken i Randers er etableret, og alting forhåbentlig kører på skinner, forestiller Thomas Glerup Kristensen sig, at Betterfelt vender blikket mod udlandet. Da man allerede sælger en del gennem webshoppen til udenlandske kunder, vil det nemlig give god mening at have butikker i andre lande også, så der derved kan opnås nogle synergier, hvor både butik og lager kan spille sammen.

- The sky is the limit. Sidste år fordoblede vi vores salg, og det regner vi med at fortsætte med. Vi satser også på selv at blive herrer over hele værdikæden. Ud over selve produktionen er vi nemlig begyndt at indsamle ulden ved bønderne i Nepal, og nu arbejder vi så også på selv at afsætte vores produkter til slutbrugeren, siger Thomas Glerup Kristensen

Foto: Jakob Lerche
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce