Annonce
Randers

Ny café i Storegade: Crispy frister med byens sprødeste deep pan pizza

Indehaver Behzad Zakikhany ser frem til at servere noget lækkert mad for sine gæster i Storegades nyeste skud på café-stammen, Crispy. Foto: Martin Ries / Jakob Lerche Fotografi
Et internationalt menukort med et særligt fokus på de sprødeste deep pan pizzaer, som de laves i Guds eget land. Det er, hvad Storegades nyeste café, Crispy, vil tilbyde randrusianerne, når stedet i næste uge slår dørene op.

Randers: - Vi har virkelig knoklet på. Fra tidlig morgen til sen aften. Og jeg har fået grå hår af det. Men nu er vi nået i mål, og det er super fedt og gør mig virkelig stolt.

Sådan lyder ordene fra Behzad Zakikhany, der er indehaver af det nyeste cafétilbud i Storegade, Crispy.

For seks måneder siden overtog den iranskfødte restauratør et nedslidt og forældet erhvervslejemål på 340 kvadratmeter i Storegade 4. Et lejemål, der i det seneste halve år har gennemgået en større forvandling, og som derfor nærmest ikke er til at kende længere. Men nu er projektet nået så langt, at Behzad Zakikhany føler sig klart til at byde velkommen til de første spisende gæster.

Annonce

En 40 år gammel opskrift

Navnet på den nye café i Storegade skal ifølge indehaveren ses som en direkte reference til konsistensen på bundene i de deep pan pizzaer, stedets gæster vil kunne forvente at få serveret.

- Det er kun på grund af pizzaerne, at vi kalder den her butik Crispy. Når man putter et stykke i munden, så giver det den her helt særlige, sprøde lyd, idet man tygger sammen. Jeg er sikker på, at randrusianerne bliver glade for vores sprøde bund, siger Behzad Zakikhany og fortæller, at cafeens deep pan pizzaer vil blive lavet i nogle specielle metalpander, som er blevet hentet hjem fra USA.

De specielle pander er - sammen med indehaverens mere end 40 år gamle pizzadej-opskrift fra USA - hemmeligheden bag de sprøde deep pan pizzabunde, som Crispy lover sit publikum at levere.

- Opskriften på pizzabundene har jeg nappet fra en ældre amerikaner, jeg arbejdede for, da jeg boede i Los Angeles. Han gav mig den én uge, før jeg skulle hjem til Danmark. Men kun fordi han vidste, at jeg ikke havde planer om at blive en konkurrent til ham derovre, siger Behzad Zakikhany med et smil.

Udover de amerikanske deep pan pizzaer vil Crispys internationale menukort blandt andet også byde på italienske antipasti og pastaretter samt mexicanske specialiteter og sandwiches.

Til Randers ved et tilfælde

At Crispy er endt med at få adresse i Randers, er faktisk lidt af et tilfælde, fortæller Behzad Zakikhany, som allerede for femten år siden stod bag tre restauranter i Sønderjylland.

Den kronjyske hovedstad var nemlig overhovedet ikke i den autodidakte koks tanker, da han for små tre år siden besluttede sig for at starte op med sin egen restaurant igen. Det skete først, da han tog et job som UPS-chauffør i hjembyen Aarhus.

- Jeg tog udelukkende jobbet som pakke-chauffør for at tjene penge nok til finansieringen af min kommende restaurant. Og da min rute en dag bragte mig forbi Storegade, så jeg, at lokalerne her var til leje. Så ringede jeg til erhvervsmægleren, og resten er historie, siger Behzad Zakikhany.

Crispy fejrer sin første åbningsdag med særlige åbningstilbud på mandag 22. juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Thomasberg skifter fire: Nye offensive esser skal sende Randers FC i top 6

Annonce