x
Annonce
Randers FC

Ny cheftræner for U19-talenter efter hårdt efterår: - En målsætning er at kæmpe hårdere i modgang

Hans Paarup står lørdag i spidsen for Randers Freja FC for første gang i U19-ligaen siden sit skifte i januar fra VSK Aarhus i kvindeligaen. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Hans Paarup har overtaget tøjlerne hos Randers Freja FC's U19-drenge, hvor han vurderer, at der fortsat mangler lidt på holdets udtryk. Den nye cheftræner har ikke tænkt sig at ændre synderligt på holdets spillestil, men det er en målsætning at undgå afklapsninger på fem-seks mål, som holdet oplevede i efteråret.

Randers: Når Randers Freja FC's U19-drenge lørdag middag indleder foråret i ligaen, kan tilskuerne se frem til at stifte bekendtskab med en ny cheftræner på sidelinjen.

Hans Paarup overtog ved årsskiftet dirigentstokken fra Per Sørensen, der ikke længere ønskede at besidde stillingen som U19-træner i Randers FC.

Den nye ungdomstræner kom til klubben fra en stilling som cheftræner hos kvindeligaholdet VSK Aarhus, så de seneste par måneder har handlet om at omstille sig.

- Det har været spændende, godt og udfordrende. Det skaber altid dynamik og ny energi på et hold, når jeg skal danne relationer til spillerne og omvendt, siger Hans Paarup.

Hvor en ny træner på seniorniveau ofte er lig en ny spillestil, er det ikke tilfældet for det kronjyske U19-hold.

- I det store og hele er det meget det samme. Der er selvfølgelig nuancer i måden, som hver træner griber det an på, og jeg har også holdninger til nogle ting, men det handler om at praktisere den spillestil, der er på Superliga-holdet, for at skabe en tydelighed for spillerne, forklarer Hans Paarup.

Annonce

Træls efterår

I opstarten har Randers Freja FC mødt tre ungdomshold, hvor de vandt 4-3 over Kolding, tabte 0-1 til Rostov Don og vandt 2-0 over Krasnodar. De to sidstnævnte kampe blev spillet på træningslejren i Tyrkiet.

Den seneste og sidste testkamp inden weekendens ligastart var mod Brabrands 2. divisionshold, som blev tabt 1-3.

- Kampen mod Brabrand var den bedste træningskamp, vi har haft. De kunne virkelig trykke os fysisk, hvilket var meget lærerigt. Vi står okay, men der er stadig nogle ting, som vi gerne ville have været lidt længere med i forhold til vores udtryk som hold. Det handler om det relationelle, at vi arbejder sammen. For eksempel at holdkammeraterne er med, når en spiller løber i et pres, forklarer Hans Paarup.

Igen og igen understreger cheftræneren, at det er kollektivet, der bliver afgørende for holdets udvikling. Ikke kun i lørdagens forårspremiere mod FC Midtjylland, men hele sæsonen ud.

Der skal kæmpes for hinanden - også i modgang. På den måde skulle man gerne undgå de lussinger på fem-seks mål, som ramte holdet i efteråret, hvor det blot blev til tre sejre i 12 forsøg.

- En af vores målsætninger er at kæmpe hårdere i modgang. Vi skal være bedre til at undgå at falde sammen og få de her store nederlag. Jeg har kunnet mærke på drengene, at det har været nogle trælse oplevelser og et lidt hårdt efterår, siger Hans Paarup.

- Derfor bliver vores placering i tabellen heller ikke afgørende. Vi skal dygtiggøre spillerne mest muligt og fokusere på at skabe et holdmæssigt fundament. Så må vi se, hvad det rækker til derfra, tilføjer den nye cheftræner.

Til åbningen på foråret råder Hans Paarup over en skadesfri trup, men siden efterårssæsonen har Jonas Graversen og Jesper Steendahl begge valgt at stoppe i klubben for at søge nye udfordringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

31-årig havde hash i underbukserne

Randers

Lokal politisk bekymring for genåbning af institutioner og skoler: Det vil kræve ekstra ressourcer

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Annonce