Annonce
Randers

Ny comedy-serie: Hjælp. Jeg er blevet far!

Morten Urup var også instruktør på Horsens-filmen "GG Horsens", som blev optaget for et par år siden. Serien er blevet streamet 2.2 millioner gange. Arkivfoto: Søren E. Alwad
Komikeren Christian Fuhlendorff er hovedforfatter til en ny comedy-serie med arbejdstitlen "Panik" om at gå fra at være egoistisk drengerøv og til rollen som far. Serien skriver han sammen med Morten Urup, der også er instruktør. De to trækker på egne erfaringer, fra da de selv fik børn og måtte lære at træde et skridt til siden og negligere egne behov.
Annonce

Randers: Der skulle en flytning og en fødsel til, førend Mads blev voksen. Det hele kørte ellers i olie for den 28-årige karrieremand, der stræbte efter at blive hovedstadens bedste købmand. Men så blev han præsenteret for kæresten Vickys graviditetstest samtidig med, han blev forbigået, da en forfremmelse i butikken gik til Rikke ved kassen.

Med andre ord: Panik på alle fronter. Mads og Vicky beslutter sig for at flytte til Vickys fødeby Randers, hvor han rykker bag disken i Vickys fars forretning. Og så kører det ellers derudad med små og store problemer, crazy udfald og hvad der ellers foregår i en ung, dansk familie, der kommer under en comedy-forfatters behandling.

Mads og Vicky er nemlig fiktion. Men de er hovedfigurer i komikeren Christian Fuhlendorffs nye comedy-serie med arbejdstitlen "Panik", der muligvis bliver optaget i Randers. Det håber hans medforfatter og seriens instruktør Morten Urup, der selv bor med sin familie i Randers Kommune. Og han vil faktisk gerne være med til at bære Randers ind i et mere komfortabelt lys, end rygtet om byen plejer at vise.

- Jeg kan overhovedet ikke genkende al den negative omtale, som Randers har fået ude omkring, understreger Morten Urup, der bor i nærheden af Virring, langt ude på landet, hvor kragerne vender. Og det er han glad for.

Annonce

Fra København til Randers

- Jeg har boet et år i København. Og fik mere end nok. Det var klaustrofobisk og støjende. Vi længtes efter naturen og roen, siger Morten Urup, der er født og opvokset i Ølgod og altså vant til provinsens langsommere pulsslag.

Han siger også, at hvis man vil arbejde inden for filmbranchen, skal man bo enten i København eller Aarhus.

- Så det passer mig fint at bo syd for Randers. Og tro mig, jeg nyder virkelig at komme ud af den trykkende storby og hjem. Og meget af skrivearbejde laver jeg jo hjemme, siger Morten, der også har svar på, hvorfor den nye comedy-serie skal placeres i Randers.

- Fordi jeg er glad for min egn og min by. Randers fortjener det bedre. Og jeg kunne aldrig drømme om at lave filmen her, hvis jeg ikke kunne li' området. Der er jo også en grund til, at det er her, jeg bor, understyreger han.

Han mener også, at serien kunne være med til at vise byens livskvalitet og de fordele, der er ved at bo i Randers eller opland i stedet for København.

- Jeg har jo selv oplevet, hvordan det er.

Han siger også, at han ønsker at involvere så mange borgere som muligt i serien. Det gælder både skuespillere, statister, location og lokale samarbejdspartnere.

- Det skal blive en god oplevelse for alle involverede og en vigtig fortælling, vi sammen kan være stolte af, siger Morten, der på alle måder mener, det er en fordel, at han kender egnen.

- Jeg har efterhånden opbygget et større netværk af folk på egnen. Og kender stederne.

Annonce

De ni mærkelige måneder

Det er filmselskabet Wasabi Film, der står for produktionen, der støttes økonomisk af TV2 Østjylland med 1.5 millioner kroner. Serien, der foreløbig er planlagt til at køre over otte afsnit på hver 15 minutter, skal vises på TV2 Østjyllands YouTube kanal. Og det skal være gratis at følge med i Mads' og Vickys op- og nedture.

Ideen til serien fik Morten Urup og Christian Fuhlendorff, da de samarbejdede om et lignende projekt i Horsens, "GG Horsens", ligeledes med visning på tv-stationens platform, der indtil nu er blevet streamet 2.2 millioner gange og indtager en andenplads blandt landets mest streamede.

- Vi kom til at snakke om, hvor svært, anderledes og uforberedt man er, når man bliver far for første gang, fortæller Morten.

Komiker og instruktør klikkede, hvad frustrationer i sådanne vitale spørgsmål angik. Hurtigt tog ideen om at bruge de fælles oplevelser og erfaringer til en comedy-serie om emnet form. Og handlingen skulle placeres i det område, der leverer kulissen til Mortens hverdag.

- Vi vil bruge de lokaliteter, jeg kender. Hospitalet, butikker og pladser i Randers. Seerne skal kunne genkende, hvor vi er. Og så håber jeg, at randrusianerne bliver stolte af deres egn og tager ejerskab af den, når de ser serien, forklarer Morten.

Foruden det lokale ejerskab håber han også, at serien kan vise, at det er helt naturligt, at man som mand nogle gange kan have svært ved at forstå redebyggeriet.

Med risiko for at blive kaldt en beton-kønsgeneralist siger han, at piger i langt højere grad end drenge er oplært i øvelsen at blive forældre.

- Det ligger i deres lege. Pigerne med dukkerne. Drengene med bilerne. Når pigerne får menstruation får de at vide, at så kan de blive mor. Når drengene for første gang får en stivert, får de at vide, at de skal gi' den gas, siger han, stærkt forenklet.

Første episode i "Panik"-serien følger de ni måneder, hvor Vickys graviditet vender op og ned på Mads' hverdag og liv.

Annonce

Stjernecast

Men hvor svært kan det egentlig være, når det kommer til stykket?

Det kan comedy-serien muligvis fortælle. Derimod er det ikke faldet på plads, hvem der skal spille karaktererne Mads og Vicky.

- Vi er i gang med at caste de medvirkende. Men jeg kan godt love, at der er tale om et stjernecast, lige som det var med Horsens-produktion, forsikrer Morten, der til den produktion blandt andet havde folk som Julie Zangenberg, Niels Olsen, Andreas Bo, Sofie Stougaard og Christian Fuhlendorff på rollelisten.

Ifølge køreplanen starter optagelserne til efteråret med forventet premiere i februar 2021. Og serien bliver en realitet, uanset om Randers er med eller ej. Dog med den ændring, at optagelserne vil blive henlagt til en anden destination, hvis Randers vælger at takke nej til samarbejdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Henrik Knudsen efter selvmord i Elvis-familie: I den verden er der kun en ting, der tæller. Succes

Annonce