Annonce
Randers

Ny dagligvarebutik på vej i det nordlige Randers: Vil rive nabohus ned og udvide butik og parkeringsareal

Sådan så det ud, da Kiwi åbnede på Mariagervej tilbage i 2011. I foråret 2017 lukkede den norske dagligvarekoncern Dagrofa, der stod bag lavpriskæden Kiwi, alle sine 103 butikker i Danmark, og siden har bygningen på Mariagervej stået tom. Arkivfoto: Richard Sylvestersen
Pro Developments har købt den gamle Kiwi-butik på Mariagervej, som skal laves om til en ny og større dagligvarebutik, hvis politikerne giver lov til at fravige kommuneplanen.
Annonce

Randers: Det lokale firma Pro Developments, der udvikler ejendomsprojekter, står efterhånden bag mange projekter i Randers. Nu har firmaet erhvervet sig endnu en grund i det nordlige Randers, hvor der er planer om at skabe nye rammer for en dagligvarebutik. Planen er en såkaldt Coop 365-butik, som er Coops bud på fremtidens supermarked, og som om ikke så længe også rykker ind på Hadsundvej, hvor den tidligere Fakta-butik lå.

Adressen er Mariagervej 65, nærmere bestemt den gamle Kiwi-butik, der har ligget øde hen, siden Dansk Supermarked (nu Salling Group, red.)  overtog alle Kiwi-butikkerne i Danmark, da den norske dagligvarekoncern Dagrofa måtte opgive konkurrencen på det danske discountmarked.

- Vi har købt den gamle Kiwi-bygning og naboejendommen, hvor Randers Taxa tidligere holdt til, og som nu er lejet ud, siger Lars Hjuler, der er den ene af de to ejere af Pro Devolepments.

Planen er at renovere og udvide den tidligere dagligvarebutik på Mariagervej og samtidig rive naboejendommen ned for at give plads til flere parkeringspladser, ifølge projektbeskrivelsen 57.

Annonce

Tror på projektet

Den tidligere Kiwi-bygning er på 908 kvadratmeter, men Pro Developments ønsker at udvide butiksarealet til 1.100 kvadratmeter.

Udvidelsen betyder, at den ny dagligvarebutik er på som et punkt på Miljø- og Teknikudvalgets møde mandag. Projektet forudsætter nemlig en fravigelse af Kommuneplan 2017, hvor rammen for dagligvarebutikker i bydelscenter Mariagervej ikke må være større end 1.000 kvadratmeter.


Vi har fået fat på grunden for et par måneder siden, og så vurderer vi jo på, hvem der er til at snakke med i forhold til, hvad der i forvejen er i området.

Lars Hjuler, medejer af Pro Developments


Lars Hjuler mener dog, at det ikke bliver et problem at få politikerne til at fravige kommuneplanen, idet en dagligvarebutik på 1.100 kvadratmeter vil være i overensstemmelse med den kommende Kommuneplan 2021, hvor der lægges op til at hæve rammen for dagligvarebutikker i bydelscenter Mariagervej til 1.200 kvadratmeter.

- Vi har en god fornemmelse af sagen. Den gamle Kiwi-bygning ser træls ud, og den kommer kun til at se mere træls ud, så det vil godt at få den revitaliseret og opgraderet, siger han.

Baggrunden for at holde sig 100 kvadratmeter under det maksimalt tilladte ifølge den kommende kommuneplan, er der, ifølge Lars Hjuler, to grunde til.

- For det første vil 100 kvadratmeter butik mere give færre parkeringspladser, og for det andet  så svarer 1100 kvadratmeter til den størrelse som Coop 365-butikkerne, blandt andet den på Hadsundvej, har, siger han.

Annonce

Tættere på Mariagervej

Pro Developments har i sin projektbeskrivelse foreslået, at den eksisterende bygning udvides mod øst, sådan at facade og indgang kommer tættere på Mariagervej, men ellers bibeholdes bygningens ydre rammer i hovedtræk. Ønsket er også, at den nye butik skal have indkørsel både fra Mariagervej og Brynhildsvej, som det var tilfældet med Kiwi.

Hvornår man kan forvente en færdig dagligvarebutik på stedet, kan Lars Hjuler ikke sige noget om.

- Det her er første step på vejen, men det tager nok cirka fire til fem måneder at bygge om. Det er en enkel sag, så det er bare om at komme i gang, siger han.

Hvorvidt Coop vil eje eller leje sig ind på projektet er heller ikke afgjort.

- Vi har fået fat på grunden for et par måneder siden, og så vurderer vi jo på, hvem der er til at snakke med i forhold til, hvad der i forvejen er i området, siger Lars Hjuler og fortsætter:

- Der er en Aldi i forvejen og også Netto og Føtex, så de er nok ikke til at snakke med, men vores vurdering var, at det var Fakta. Vore fornemmelse er, at de ikke har været så aktive, måske fordi Fakta ikke har performet så godt, men at de nu vil tilbage i kampen og frem ad banen, siger han.

Hvis politikerne mod Lars Hjulers forventning vender tomlen ned i forhold til projektet, så har Pro Developments dog ikke i sinde at give op.

- Det kan være, vi stikker piben ind. Men vi prøver nok en gang mere, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce