Annonce
Randers

Ny ejer byder indenfor på Langå Kro

Kok Brian Boldsen og kroejer Helle Nielsen er overbeviste om, at restauranten kommer til at køre igen.

Hotel Langå Kros nye ejer har ansat en kok på fuld tid og genåbner restauranten.

Fra den første tirsdag i august kan gæster igen få sulten stillet i restauranten på Langå Kro.

Salen bliver jævnligt brugt til selskaber, og snart bliver der også dækket op igen til gæster i restauranten.

Kroens nye ejer, Helle Nielsen, har hyret kok Brian Boldsen, og sammen vil de forsøge at genoplive byens gamle spisested, der længe har levet et hensygnende liv.

Den opgave lykkedes ikke for kroens tidligere ejer, Svend Larsen, som gik konkurs i efteråret. Men Helle Nielsen er sikker på, at der kan gøres noget.

Annonce

«Jeg har set, at stedet kunne køre, og jeg synes, det er rigtig ærgerligt, at det er gået i stå. Jeg kan se nogle muligheder i det, og jeg ved, at efterspørgslen er der. Derfor har jeg valgt at prøve at åbne igen,« siger hun og tilføjer:

»Men der skal nytænkning til, det skal føres et skridt videre. Så er jeg sikker på,at det kan lykkes.«

Den nye krokone, som egentlig er uddannet SOSU assistent, er 45 år og bor i Hjermind med kæreste og tre børn. Hun har været bestyrer på Bodega No 1 i Bjerringbro, som også var ejet af Svend Larsen, og hun har desuden arbejdet på Langå Kro og hjulpet til ved selskaber.

Der er stadig jævnligt selskaber i salen, men det er efterhånden nogle år siden, man kunne få sig en middag i restauranten. Det laves der om på nu:

Køkkenet holder åbent både til frokost og om aftenen alle ugens dage undtagen mandag. Derudover vil Langå Kro tilbyde at levere mad til pensionister og frokost til forretninger og virksomheder.

Brian Boldsen er udlært på Tronborg i Randers og har blandt andet været køkkenchef på Ry Parkhotel og på Slotskroen i Randers og souschef på Hotel Randers. Han er 41 år, bor i Randers med sine to børn og hustruen Jane, som arbejder i bodegaen på Langå Kro.

Han fortæller, at menukortet kommer til at bestå af "kromad": Til frokost vil der blandt andet være Pariserbøf, Stjerneskud og smørebrød, og om aftenen serverer han klassikere som Boeuf Bearnaise og Wienerschnitzel. Man vil også kunne købe lettere ting, som fx Nachos, og som noget helt nyt vil der være forskellige børneretter på menukortet. Hver anden torsdag er der stegt flæsk ad libitum på menuen.

»Jeg kan godt lide at lave den slags mad - og jeg er god til det,« fortæller kokken, som glæder sig til at komme i gang.

»Det har været godt førhen, og jeg tror på, at det kan komme op at køre igen.«

Helle Nielsen ejer også Bodega No 1 i Bjerringbro, og her har hun sat gang i nye tiltag.

Blandt andet har hun indført fyraftensmusik en gang om måneden - med mad fra Langå Kro. På bodegaen i Langå er der foreløbig fyraftensmusik hver anden måned.

»Kunderne efterspørger, at der sker noget mere,« fastslår Helle Nielsen, som i Langå har planer om at afvikle flere større arrangementer i salen. Det kan være julefrokoster eller aftener med spisning og dans, og tanken er også, at kroen skal være meget mere synlig i forbindelse med Open by Night i Langå.

Et andet nyt tiltag handler om overnatning. Stedet hedder som bekendt Hotel Langå Kro, men det er længe siden, man kunne overnatte i værelserne på første sal. Det håber Helle Nielsen at få ændret på.

»Der er seks værelser deroppe, men de er slet ikke holdt vedlige. Jeg vil gerne gøre dem klar til udlejning, men vi er nødt til at tage et step ad gangen. Der er rigtig mange ting, der ikke er blevet vedligeholdt. Det har haltet alle vegne,« siger Helle Nielsen, som kun kan nikke ja til, at kroen trænger til en ansigtsløftning udvendigt.

Foreløbig er gårdhaven malet, og de øvrige udearealerne skal også have en omgang. De to uger op til åbningen holder kroen lukket, så der kan blive malet og gjort klar i Langås nye - gamle - spisested.

Der holdes åbningsreception den 29. Juli, og tirsdagen efter åbner restauranten.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Tidsplan skubbet endnu engang: Arenaen får nyt, bulefrit gulv til sommer

Randers FC For abonnenter

Thomasberg er tilfreds med indsats og pointhøst, men ser spillere, der kan brænde mere igennem: - Han er mere underholdende end Sisto

Randers FC

Live: Randers FC brænder straffespark

Randers

Se video og billeder: Wrestler på 48 år er stadig aktiv - Kim 'Chaos' kan slet ikke lade være med at dele øretæver ud

Randers

Heldig randrusianer kom lige forbi og købte en Lottokupon: Snuppede 19 millioner kroner lørdag aften

Randers FC For abonnenter

Højt tempo og urolig fodboldkamp: Flere talenter satte sig igennem i sæsonens første sejr

Leder For abonnenter

Hop nu bare i vandet, piger: Drengene er ikke farlige

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Kommune-kiks dumper nybyggede Thors Tårn i handicapvenlighed: - Det er ikke kun en faglig fejl, men også en afvigelse fra vores normale procedure

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Østjylland

Politiker beskyldes for sexchikane: Nu trækker han sig

Randers For abonnenter

Efter sag om facebook-opslag om mandestrip: Randers Kommune meldt til Arbejdstilsynet for dårligt psykisk arbejdsmiljø

Erhverv

Lokal firma trykker bæredygtige valgplakater i tusindvis - men bare ikke med politikere fra Randers, fortæller en skuffet direktør

Annonce