Annonce
Navne

Ny erhvervsjournalist med alsidig baggrund tiltrådt på Randers Amtsavis

Jeppe Bjerre Trans er ny erhvervsjournalist på Randers Amtsavis og glæder sig til at komme ud i marken og tale med menneskene bag virksomhederne. Foto: Annelene Petersen
Jeppe Bjerre Trans har tidligere arbejdet i Randers og har også international erfaring.

Erhvervsredaktionen  på Randers Amtsavis er yderligere forstærket med ansættelse af journalist Jeppe Bjerre Trans, 31 år.

Jeppe Bjerre Trans behøver ikke nogen oplæring i den lokale geografi. Som led i sin uddannelse har han nemlig tidligere gennem et år været i praktik på Danish Crowns hovedkontor i Randers, og de sidste seks måneder af det halvandet år lange praktikforløb arbejdede han på Randers Amtsavis' redaktion, dengang i Nørregade.

Jeppe Bjerre Trans har en særdeles alsidig baggrund for sit kommende arbejde, hvilket vil fremgå.

Annonce

Han er vokset op i Virring, vel at mærke den lille by ved Skanderborg, men i forbindelse med, at hans far som ansat ved Plumrose fik en stilling i den sydamerikanske stat Venezuela, drog familien til dette spansktalende land, da drengen var seks år. Opholdet varede i to år.

Hjemvendt til Danmark fortsatte Jeppe Bjerre Trans skolegangen i Virring, og han kom også på gymnasium i Viby, men stoppede, da han gik i 2. g. Han var skoletræt og ville hellere ud at arbejde.

I 2014 gik Jeppe Bjerre Trans til optagelsesprøve på Danmarks Journalist- og Mediehøjskole i Aarhus og blev optaget ved første forsøg. Uddannelsen var afsluttet i 2018.

Efter et vikariat med det elektroniske nyhedsmedie Newsbreak med base i Grindsted  - og i øvrigt med tilbud om at blive fast ansat - realiserede Jeppe Bjerre Trans et ønske om at drage til udlandet.

Kronprinsessens by

Målet var Australien, vel at mærke øen Tasmanien og byen Hobart, og så vil mange vide, at det er netop fra denne by, kronprinsesse Mary kommer.

- Når jeg fortalte, at jeg var fra Danmark, var reaktionen altid, at det jo er her, Mary er kronprinsesse, fortæller Jeppe Bjerre Trans.

Han var rejst fra Danmark den 21. december 2018, årets korteste dag, og landede i et område med sol og sommer. I øvrigt med en tidsforskel på 10 timer i forhold til Danmark.

- Juleaften var der 40 graders varme, husker Jeppe Bjerre Trans.

Ud over at arbejde freelance for Newsbreak og ABC, der svarer til Danmarks Radio, havde Jeppe Bjerre Trans andre job i et ophold, der - noget uventet for ham selv  - kom til at vare næsten to år.

Han satte således stativer op til dyrkning af bær som hindbær, jordbær og blåbær, og han prøvede også en tid at malke køer - meget tidligt om morgenen.

Annonce

Tilbage til Newsbreak

På grund af coronaen kunne Jeppe Bjerre Trans ikke bare forlade Australien, for så kunne han ikke komme tilbage. Så det blev til to år i Hobart, inden han i november 2020 drog hjem til Danmark og til ansættelse på Newsbreak, hvor han har arbejdet, indtil han begyndte på Randers Amtsavis. Det var primært som forsideredaktør, han virkede på det elektroniske medie.

Lysten til at komme ud i marken, møde mennesker og skrive artikler fik Jeppe Bjerre Trans til at rykke til redaktionen i Randers, og her vil det ikke mindst være mennesket bag virksomheden, han glæder sig til at skrive om.

Med i overvejelserne talte også, at Jeppe Bjerre Trans befandt sig godt på avisen i det halve år, han var i praktik her.

I fritiden spiller Jeppe Bjerre Trans musik. Han har en guitar og en el-bas og faktisk også en kontrabas, som han på et eller andet tidspunkt skal lære at spille på. I kortere perioder har han spillet med i bands. Og så kan han godt lide at lave mad.

Den fysiske form holder ungkarlen Jeppe Bjerre Trans i orden ved at gå eller løbe.

- Jeg har den målsætning, at jeg skal bevæge mig mindst otte kilometer hver dag, siger den nye erhvervsjournalist, der også har planer om at melde sig under løbefanerne i Randers Freja.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pernilles midtbybutik havde en fantastisk åbning: Nu bliver det den femte interiørbutik til at lukke siden nytår

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Annonce