Annonce
Læserbrev

Ny færgerute understreger behovet for bedre veje

Læserbrev: Forleden genåbnede Stena Line færgeforbindelsen mellem Grenaa og Halmstad. Der er store forventninger til den nye forbindelse. Især i forhold til, hvor mange lastbiler der skal transporteres over Kattegat, men også flere personbiler kommer til at finde vej til Djursland og resten af vores område.

Det er positivt med mere trafik over Kattegat. Sverige er et af vores vigtigste eksportmarkeder, og svenske turister fylder godt op i sommerhuse, på campingpladser og hoteller. Den stigende trafik understreger behovet for en forbedring af den østjyske infrastruktur. Hovedvej 15 til Grenaa trænger til at blive udbygget, og med mere tung trafik til havnen så bliver behovet endnu mere presserende. Det samme gælder i forhold til E45. Mange af lastbilerne, som skyder genvej over Kattegat, skal videre ud i Europa, og her er E45 første trafikprop, de skal igennem. Som bosiddende i Randers oplever jeg alt for tit, hvorledes trafikken går i står, når jeg kører til København. Med mere tung svensk trafik bliver den situation ikke bedre. Løsningen er ikke at brokke sig over, at der kommer mere aktivitet i Grenaa Havn. I stedet er løsningen at udvide E45, så kapaciteten passer til behovet.

Før valget fremlagde vi en plan for fremtidens infrastruktur, hvor der i den grad var tænkt på både Djursland og udvidelse af E45. Desværre har regeringen afvist at diskutere fremtidens infrastruktur, og derfor er alle nye projekter sat på pause. Statsministeren har sågar sagt, at infrastruktur ikke er en af regeringens prioriteter. Det er rigtig dårligt nyt for os her i Østjylland, som gerne vil bruge vores tid på andet end at holde i kø. Og det er rigtigt dårligt for de virksomheder, som holder hjulene i gang. De har brug for, at de let kan få afsat deres varer, og at deres medarbejdere kan komme frem. Derfor er der behov for, at regeringen tager fat på at prioritere, hvorledes Danmark skal bindes sammen i fremtiden. Det er et arbejde, som haster, og Venstre vil meget gerne deltage i dette. I det hele taget så er det vigtigt, at alle gode østjyske kræfter, uanset politisk ståsted, står sammen om at prioritere udviklingen af vores vejforbindelser. Så må vi gemme de politiske drillerier til en anden god gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Socialdemokratiet elsker frikadeller

Læserbrev: Det skulle man ikke tro, når man læser de seneste debatindlæg i forskellige medier fra vores byrådskollegaer fra Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti. I debatindlæg tillægges Socialdemokratiet skjulte hensigter, og der skabes frygt og angst for, at Socialdemokratiet i Favrskov Kommune er godt i gang med at afvikle dansk kultur og gode danske højtider. Ord skaber virkelighed - og kan give anledning til misforståelser. Sproglige ændringer og forenkling har givet anledning til virakken. Baggrunden er sagen vedrørende revision af Favrskov Kommunes mad- og måltidspolitik. Den socialdemokratiske gruppe har foreslået en sproglig ændring af formuleringen:"Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt med udgangspunkt i traditioner, højtider og i en alsidig dansk madkultur". Vi har foreslået og stemt for den mere enkle formulering: "Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt. Menuerne tilberedes med udgangspunkt i sæsonens råvarer og traditioner". Når vi har foreslået at udelade ordet "dansk", hænger det sammen med, at vi med en bredere formulering åbner op for større grad af variation. Som der fortsat skal stå i vores kvalitetsstandard, så vil: Menuen fastsættes af leverandøren og vælges af borgeren. Der er valgfrihed mellem flere forretter, hovedretter og desserter. Menuerne planlægges, så vidt muligt, ud fra brugernes ønsker og behov, dvs. at de retter, der ønskes, også er de retter, der tilbydes. Derfor vil den enkelte bruger ikke komme til at opleve ændringer i forhold til, hvad man i forvejen kender til, og dermed vil man stadig kunne vælge flæskesteg med rødkål til jul og frikadeller på en onsdag. Den anden sproglige præcisering er, at vi lader ordet "traditioner" stå alene. Fordi vi mener, at alle de velkendte og bevaringsværdige danske højtider som for eksempel jul, påske, pinse, mortensaften og så videre er en del af alle de mange og forskellige traditioner, man i dag kan opleve i Danmark. Så DF, Venstre og Konservative skal ikke frygte for, at Socialdemokratiet er i gang med at omskrive samtlige menukort eller at afvikle dansk kultur generelt. Tværtimod. Vi undrer os over den frygt og angst, I fremfører. Vi har fuld tro på og tillid til, at vores borgere møder lige præcis den mad og de oplevelser, som beboerne og brugerne ønsker, med plads til markering af gamle og nye traditioner i takt med tiden og målgruppens ønsker og behov.

Østjylland

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce