Annonce
Læserbrev

Ny færgerute understreger behovet for bedre veje

Annonce

Læserbrev: Forleden genåbnede Stena Line færgeforbindelsen mellem Grenaa og Halmstad. Der er store forventninger til den nye forbindelse. Især i forhold til, hvor mange lastbiler der skal transporteres over Kattegat, men også flere personbiler kommer til at finde vej til Djursland og resten af vores område.

Det er positivt med mere trafik over Kattegat. Sverige er et af vores vigtigste eksportmarkeder, og svenske turister fylder godt op i sommerhuse, på campingpladser og hoteller. Den stigende trafik understreger behovet for en forbedring af den østjyske infrastruktur. Hovedvej 15 til Grenaa trænger til at blive udbygget, og med mere tung trafik til havnen så bliver behovet endnu mere presserende. Det samme gælder i forhold til E45. Mange af lastbilerne, som skyder genvej over Kattegat, skal videre ud i Europa, og her er E45 første trafikprop, de skal igennem. Som bosiddende i Randers oplever jeg alt for tit, hvorledes trafikken går i står, når jeg kører til København. Med mere tung svensk trafik bliver den situation ikke bedre. Løsningen er ikke at brokke sig over, at der kommer mere aktivitet i Grenaa Havn. I stedet er løsningen at udvide E45, så kapaciteten passer til behovet.

Før valget fremlagde vi en plan for fremtidens infrastruktur, hvor der i den grad var tænkt på både Djursland og udvidelse af E45. Desværre har regeringen afvist at diskutere fremtidens infrastruktur, og derfor er alle nye projekter sat på pause. Statsministeren har sågar sagt, at infrastruktur ikke er en af regeringens prioriteter. Det er rigtig dårligt nyt for os her i Østjylland, som gerne vil bruge vores tid på andet end at holde i kø. Og det er rigtigt dårligt for de virksomheder, som holder hjulene i gang. De har brug for, at de let kan få afsat deres varer, og at deres medarbejdere kan komme frem. Derfor er der behov for, at regeringen tager fat på at prioritere, hvorledes Danmark skal bindes sammen i fremtiden. Det er et arbejde, som haster, og Venstre vil meget gerne deltage i dette. I det hele taget så er det vigtigt, at alle gode østjyske kræfter, uanset politisk ståsted, står sammen om at prioritere udviklingen af vores vejforbindelser. Så må vi gemme de politiske drillerier til en anden god gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Sport For abonnenter

Status på de lokale hold: Coronaudsættelse i Hornbæk, spøjs talentstime og flot comeback i kortfest

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce