Annonce
Randers

Ny familiemesse ser dagens lys

Direktør i Randers HK, Per Rasmussen, er initiativtager til famliemessen, der løber af stablen 24. februar. Arkivfoto: Lars Rasborg

Randers HK står bag ny familiemesse i den tidligere Dronningborg Maskinfabrik. Messen vil satse på mangfoldighed og oplevelser for alle - både de besøgende og udstillerne.

Randers: 24. februar kan man godt sætte et kryds i kalenderen, hvis man vil have en hyggelig dag med oplevelser for hele familien. Det mener man i hvert fald i Randers HK, der står bag en ny familiemesse, der skal afholdes i den tidligere Dronningborg Maskinfabrik. Initiativet kommer fra direktør, Per Rasmussen, der i flere år har været med til at arrangere en lignende messe i Hadsten.

- Jeg startede en sådan messe op i Hadsten, og det blev hurtigt en succes, hvor der hvert år har været udsolgt af stande, så det er også der, jeg har hentet inspirationen, siger Per Rasmussen om baggrunden for at starte en familiemesse op i Randers.

Der har tidligere været afholdt messe i Arena Randers, men den nye messe er ikke en videreførelse af det koncept, for det trænger ifølge Per Rasmussen til fornyelse.

- Nu skal det ikke lyde som kritik af det, der har været i arenaen, men jeg synes, at der har manglet noget. Der har ikke været den mangfoldighed, som jeg synes, sådan en messe skal have, og derfor vil vi gerne gøre noget mere ud af det, siger direktøren.

Med mangfoldighed mener Per Rasmussen, at der skal være noget for enhver smag, og at der skal være plads til flere typer af udstillere.

- Der er ikke noget i vejen med politikere eller pengeinstitutter, men der må godt være noget fra alle brancher, og der skal både være plads til iværksættere og nystartede virksomheder såvel som de etablerede, siger han.

Annonce

Stor interesse for messen

Familiemessen skal afholdes i lagerhallen, der nu huser Cross Studiet, og det er helt bevidst, at messen er rykket ud af de traditionelle omgivelser.

- Man kunne godt være i en sportshal, men vi vil gerne lave et andet setup og have en anden stil, og der er bare en masse historie og muligheder i de her lokaler, siger Per Rasmussen.

Der er plads til mellem 75 og 100 stande, og tæt på 40 stande er allerede booket, hvilket direktøren er positivt overrasket over.

- Det er på ret kort tid, at der allerede er så mange interesserede, og vi oplever en stor interesse for messen og et stort marked for det, siger han og fortsætter:

- Vi oplever selv, at folk henvender sig, og det er ellers ikke typisk i vores branche, siger han med henvisning til sportsverdenen.

Han mener, at en af grundene til den store interesse er nytænkningen af konceptet.

- Jeg tror, vi bliver belønnet for, at vi har tænkt det ned på jorden. Man behøver ikke bruge 10.000 kroner på at have en stand på messen, siger Per Rasmussen.

Der har været henvendelser fra firmaer i Favrskov og endda i Nordjylland og København, men hovedvægten er på lokale virksomheder, hvilket giver god mening.

- Det er jo oplagt, at der er nogle med en interesse i området, siger direktøren.

Foruden pladsen indenfor er der også mulighed for at lave noget udenfor og i de tilstødende lagerbygninger, og Per Rasmussen fortæller, at der allerede er planer om at brede sig udenfor.

- Der kommer et kæmpe telt med smagsoplevelser, og så er der også vist interesse fra et legeland og fra bilforhandlere, siger han.

Messen er kun åben om søndagen, og valget af en éndags-messe er taget med baggrund i Per Rasmussens erfaringer med messen i Hadsten.

- Vi oplevede, at hvis der var åbent både lørdag og søndag, så flyttede vi faktisk bare rundt på folk. Så er det bedre at have fyldt op hele dagen, for det giver en bedre oplevelse for alle parter, og så skal man også tænke på, at mange udstillere er nogle, der holder åbent i egen forretning om lørdagen, siger direktøren.

Messen slår dørene op 24. februar mellem klokken 10-16.30.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce