Annonce
Randers

Ny forældreorganisation i Randers vil påvirke politikerne: - Vi håber at stå stærkere som en forening

Mette Lejel er bare én af initiativtagerne til den forældreorganisation, som håber at forstærke forskellige forældregruppers mulighed for at påvirke byrådet i Randers. Foto: Annelene Petersen
Brudte valgløfter om forbedrede forhold i daginstitutioner er en af årsagerne til, at forældre i Randers nu er gået sammen om at starte FORA, en forening som vil arbejde for børns vilkår i Randers Kommune.
Annonce

Randers: - Vi er en gruppe forældre, der hver især har oplevet, at der ikke er god kvalitet på børneområdet i Randers Kommune.

Ordene er Mette Lejels, og hun er en del af initiativgruppen bag den helt nystartede forening FORA - Forældreorganisation Randers. Det er en gruppe forældre, som vil arbejde for at fremme en børnevenlig politik i Randers Kommune.

- Der var en debat under valgkampen, og det virkede, som om alle politikere var enige om, at der skulle flere ressourcer til daginstitutionsområdet. Alligevel vælger byrådet at spare, forklarer Mette Lejel som en af årsagerne til, at foreningen bliver stiftet.

Den stiftende generalforsamling bliver først 20. november, men allerede i går sendte forældresammenslutningen sit første høringssvar.

Idéen er, at forældreorganisationen skal have medlemmer i bestyrelsen, som dækker forskellige områder i forhold til børnene. Allerede nu er ressourcepersoner med fokus på henholdsvis skole og specialskoler tilknyttet.

- Randers Kommune har sparet over en årrække. Vi håber, at vi vil stå stærkere som en forening, forklarer Mette Lejel.

Annonce

Underlig konstellation

Hun er godt klar over, at initiativet kommer lidt sent i forhold til, at kommunen allerede mandag startede budgetforhandlingerne. Det har hun også en kommentar til. Der er nemlig først frist for høringssvar på fredag, som altså er midt imellem første- og andenbehandlingen af budgettet.

- Det virker ikke til, at de vægter borgernes svar særlig højt. Set fra et demokratisk synspunkt er det en underlig konstellation, mener hun.

Samtidig håber hun også, at foreningen kan være med til påvirke politikerne i de mange processer imellem budgetforhandlingerne. Udover at ønske en styrkelse af børneområdet er forældreorganisationen interesseret i at hjælpe politikerne i Randers Kommune med at bruge de penge, de trods alt bruger på børnene, bedst muligt.

Foreningen kan indtil videre findes på Facebook som FORA Forældreorganisation Randers. Den side har i løbet af sine første eksistensdage fået omkring 100 følgere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fra kulkælderen til topscorer-bejler: Mentaltræner bag Vitos vilde forandring

Randers

August i Randers spækket med kultur

Annonce