Annonce
Navne

Ny formand for KU frygter kulturtørke

<p>Jesper Holm Frederiksen bliver sergent fredag. Foto: Lars Rasborg</p>

Jesper Holm Frederiksen er i gang med at uddanne sig til karriere i forsvaret.

Den nye formand for KU i Randers, Jesper Holm Frederiksen, 25 år, er selv i gang med en uddannelse i forsvaret, men det ikke forsvarspolitikken, derimod kultur- og værdipolitikken, han især er optaget af.

»Vi har en kæmpestor velfærdsstat, som holder folk med penge, men vi har samtidig en kulturel fattigdom«, mener Jesper Holm Frederiksen, som ikke mindst ser denne fattigdom som en fare for unge mennesker.

»Vi har store ungdomsårgange, som har ringe kendskab til vort lands kultur, herunder kristendommen«, siger KU-formanden, som supplerer:

»Hvis man sætter skatterne op, kan man altid sætte dem ned igen. Men ødelægges et lands kultur, er det ikke til at genoprette«.

Jesper Holm Frederiksen ser i konservative folketingspolitikere som Naser Khader og Rasmus Jarlov gode tegn på, at moderpartiet fremover vil opruste på det værdipolitiske område.

Faktisk har Jesper Holm Frederiksen været KU-formand i Randers før, nemlig fra august 2007 og til januar 2009. Altså dengang en meget ung formand,

Fra fredag den 22. januar kan Jesper Holm Frederiksen kalde sig sergent. Så følger et par år, inden han kan søge optagelse på Officersskolen på Frederiksberg Slot.

Jesper Holm Frederiksen kom til Randers fra Skader, da han var otte år. Det skete i forbindelse med forældrenes skilsmisse.

To år, nemlig 2. og 3. klasse, på den katolske Skt. Mikaels Skole tænker Jesper Holm Frederiksen stadig tilbage på med varme følelser. Skolegangen fortsatte til og med 9. klasse på Randers Realskole.

Jesper Holm Frederiksen ville gerne på Egå Gymasium og flyttede tilbage til sin far i Skader. Men der var praktiske problemer - ingen kollektiv transport - så efter et år, hvor turen blev tilbagelagt på knallert, rykkede Jesper Holm Frederiksen tilbage til sin mor i Randers og tog en sproglig-samfundsfaglig studentereksamen fra Randers Statsskole i 2009.

Efter en tid som lærervikar på Forberedelsesskolen i Randers indledte Jesper Holm Frederiksen - 1,84 meter høj - aftjening af værnepligt ved livgarden og havde under de otte måneder her blandt andet den oplevelse at stå på vagt for kongefamilien, som holdt sommerferie på Gråsten Slot.

Jesper Holm Frederiksen havde en plan om at ville udsendes til Afghanistan og indledte uddannelsen hertil i juni 2012. Forinden havde han igen været vikar på Forberedelsesskolen.

I februar 2012 indtraf Jesper Holm Frederiksen som panserinfanterist i Helman-provinsen i Afghanistan og tilbragte seks måneder her, afbrudt en en orlov på tre uger cirka midtvejs.

Siden hjemsendelsen har Jesper Holm Frederiksen været tilknyttet Electronic Warfare (også benævnt Elektronisk Krigsførelse) på Ryes Kaserne i Fredericia. Som sergent skal han nu være leder af en gruppe på fem, inden karrieren forventeligt fortsætter på Officersskolen.

Jesper Holms farfar, Kjeld Frederiksen, var i øvrigt kaptajn på Randers Kaserne. Han døde kort tid efter, at hans sønnesøn var nået til Afghanistan.

Jesper Holm Frederiksen og hustruen Marie Frederiksen bor i en lejlighed i Prins Christians Gade, hvorfra han daglig pendler til Fredericia, 120 kilometer hver vej.

For fire måneder siden blev Marie og Jesper Holm Frederiksen forældre til datteren Ingrid, så lige nu er Marie Frederiksen på barsel fra sit studium ved Aarhus Universitet. Hun læser kunsthistorie og er også af den grund en særlig god ledsager, når det unge ægtepar går på kunstudstillinger. Ægtefællerne deler også interessen for historie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Kynisk afstraffelse af Randers FC: - Jeg tænkte, hvad pokker foregår der?

Annonce