Annonce
Østjylland

Ny formand vil have flere penge: Gl. Estrup er bundskraberen af statstilskud

Anna von Lowzow er ny bestyrelsesformand ved Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum. Foto: Steen Brogaard.
Anna von Lowzow afløser tidligere regionsrådsformand Bent Hansen som leder af herregårdsmuseet Gammel Estrup.
Annonce

Auning: TV-instruktør Anna von Lowzow har sat sig i formandsstolen på Gammel Estrup, Danmarks Herregårdsmuseum.

Den nye bestyrelsesformand har gennem en årrække været medlem af bestyrelsen, og da den nu forhenværende formand valgte at udtræde af bestyrelsen ved årsskiftet, stod Anna von Lowzow klar til at overtage posten.

Anna von Lowzow overtager formandshvervet efter den tidligere regionsrådsformand Bent Hansen (S), og hun roser museet for under Bent Hansens formandskab at have ”positioneret sig som et af de vigtigste kulturelle fyrtårne i lokalområdet på Djursland”.

- Jeg interesserer mig meget for historie, og gennem mit arbejde som TV-instruktør har jeg beskæftiget mig indgående med den danske historie og de menneskeskæbner, den rummer. I kraft af min baggrund har jeg i forvejen en stor viden om de danske herregårde, som falder rigtig fint i tråd med Gammel Estrup og den historie, museet fortæller, siger Anna von Lowzow og fortsætter:

- Historien om de danske herregårde er vores allesammens fortid og dermed en af de vigtigste fortællinger i Danmarks historie, og det glæder jeg mig til at arbejde videre med.

Annonce

Skal op på niveau

I øjeblikket er Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum lukket som følge af de aktuelle coronarestriktioner, men museet forventer at kunne åbne igen i løbet af foråret 2021.

Anna von Lowzow understreger, at Gl. Estrup det seneste år har klaret sig gennem en hård tid med coronanedlukning og en kamp for økonomisk sikring af museet, der kulminerede med, at museet de kommende fire år vil modtage tilskud over finansloven. Men, tilføjer hun:

- Gammel Estrup er bundskraberen, hvad angår statens tilskud til de nationale museer. Virkelig bundskraberen! Vi må derfor arbejde for, at Gammel Estrup kommer op på niveau med sammenlignelige museer i Danmark.


Gammel Estrup er bundskraberen, hvad angår statens tilskud til de nationale museer. Virkelig bundskraberen!

Anna von Lowzow, ny formand for Gammels Estrup, Danmarks Herregårdsmuseum


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Huse i Assentoft står stadig på usikker grund: Politikere tøver inden beslutning om mulig nedrivning - nu høres naboerne

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce