Annonce
Norddjurs

Ny friskole surfer på sammenhold: De lokale entreprenører arbejder frivilligt

Fra venstre ses Jens Jensen, Jan Birch, Carsten Jensen, Peder Nyborg Sørensen, Kim Klausen og Preben Nielsen, som er en række af de lokale håndværkere, som lægger kræfter i på Min Friskoles grund. Pressefoto
Min Friskole i Ørum i Norddjurs kommer for hver dag tættere på første skoledag. I disse dage er forberedelserne af grunden til pavillionerne, der kommer til juni. Lokal byggevirksomheder bærer i høj grad med.
Annonce

Ørum: Kloak, indlægning af vand og sandpuder er måske ikke normalt det, der trækker den store turisme. Men de seneste uger har forberedelserne til Min Friskole i Ørum i Norddjurs haft præcis denne effekt. Både byens egne borgere og bilister fra oplandet har kørt forbi for at betragte området, som syder af aktivitet i denne tid.

Pavillionerne, som skolen består af, kommer nemlig i løbet af juni - og inden da skal alle forberedelserne være på plads. Derudover er forberedelserne af skolens udearealer med blandt andet skaterbane, lounge og pedelskur også i fuld gang.

Og der er frivillige timer, som lægges på byggepladsen. Blandt andet af mange af områdets byggefirmer.

Line Juul Christiansen, som er med i bestyrelsen for den nye friskole, er også helt begejstret.

- Det er kæmpe, kæmpe stort, at se alle stå sammen, når man er en, der kan lide at se lokalsamfundet fungere, forklarer hun.

Hun er imponeret over de mange frivillige timer, virksomhederne lægger i projektet.

- Det er vildt stort, når de lokale håndværksmestre står side om side her, det gør de jo ikke til hverdag, siger Line Juul Christiansen.

Hele otte forskellige lokale virksomheder har lagt frivillige timer og maskiner til projektet. Det er Ørum Entreprenør forretning v/Preben Nielsen, Jan Birch Entreprenør og Landbrugsservice, Murer- og Tømrerfirma Nyborg Sørensen ApS, Murerfirma Bent Klausen ApS, Tømrerfirmaet Henrik Hedeager, Per Møller VVS, Entreprenør BS-Kristiansen og JJ Huse.

- Jeg har været frivillig i rigtig mange år, og det er tit Tordenskjolds soldater, som gør arbejdet. Men her er det anderledes. Vi er en stor gruppe frivillige, som kæmper for det samme, forklarer Line Juul Christiansen.

Jeg har været frivillig i rigtig mange år, og det er tit Tordenskjolds soldater, som gør arbejdet. Men her er det anderledes. Vi er en stor gruppe frivillige, som kæmper for det samme.

Line Juul Christiansen, medlem af bestyrelsen for Min Friskole

Bilister både fra området - men også helt fra Grenaa - er kommet kørende forbi, for at betragte den store aktivitet på Min Friskoles grund. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Kampen minut for minut: Randers FC kæmpede forgæves for udligning i de sidste minutter

Randers FC For abonnenter

Profiler manglede på træningsbanen: Avisens bud på Randers FC's 11 startere på Fyn

Randers FC For abonnenter

Blandt Superligaens bedste forsvarsspillere: Han har aldrig været bedre

Randers FC

Greve før mini-matchbold i jagten på top 6: - Drop forsvarsmentaliteten - vi skal angribe

Annonce