Annonce
Randers

Ny gårdbutik: Her er der meget mere end lækker laks

Bjarne Juul Nielsen i sin nye, hyggerlige Rosengårdens Gårdbutik på Kjølvejen i Hornbæk. Foto: Lars Rasborg

Bjarne Juul Nielsen, tidligere restauratør ved Randers Golfklub, er først og fremmest kendt for sin røgede laks. Den og meget mere kan man købe i hans nyåbnede Rosengårdens Gårdbutik på Kjølvejen.

Annonce

Randers: Gennem alle de mere end 20 år Bjarne Juul Nielsen trakterede gæsterne på restaurant In'Golf ved byens golfklub, røgede han sin egen laks. Laksen var populær blandt gæsterne, men da den i 2015 vandt en fornem pris på en større madfestival, blev eksistensen af Juul Nielsens bud på en rigtig Randerslaks kendt viden om, og det satte i den grad gang i efterspørgslen.

Produktionen af røgede laks blev mangedoblet og kører stadig på højtryk, også selv om han i sommer sagde endegyldigt farvel til restauranten i Fladbro.

Nu sælges den i stedet i Rosengårdens Gårdbutik, som Bjarne Juul Nielsen åbnede ved indgangen til den seneste julemåned. Her udgør laksen fortsat det stærkeste trækplaster, men kunder i butikken vil opdage, at der er masser af andre gode ting at hente også.

Der er lækkeriier for enhver smag på hylderne i Rosengårdens Gårdbutik. Foto: Lars Rasborg
Annonce

Råvarer og færdigretter

- Folk har taget rigtig godt imod butikken herude, og laksen er stadig meget eftertragtet. Alene i december producerede vi ikke mindre en 400 kilo af den, fortæller Bjarne Juul Nielsen.

Imidlertid er der mange andre gode ting på hylderne i butikken som for eksempel en række forskellige mel-typer fra Falslevgård Mølle ved Mariager, mange forskellige special øl, ditto sirupper samt eksklusive lakridser.

- Hos os skal man først og fremmest kunne købe produkter, som man ikke finder i ethvert supermarked, siger Bjarne Juul Nielsen.

Specielle drikke, og gode råvarer til madlavningen i det hjemlige køkken er dog ikke det eneste, man kan købe i Rosengården. Også færdige middagsretter tilberedt af så vidt muligt lokale produkter er også en del af sortimentet.

- Retterne skifter fra dag til dag, og her i januar, hvor salater typisk er i høj kurs, har vi blot en enkelt på menuen. Men når vi når ind i februar vil vi hver dag have to retter at vælge mellem. Man vil til den tid kunne finde menuen på vores hjemmeside eller tilmelde sig en sms-service, hvor man automatisk modtager oplysning om dagens retter, siger Bjarne Juul Nielsen.

Dertil kommer, at der på faste ugedage suppleres med bestemte fristelser. Eksempelvis kan man hver onsdag købe friskbagt leverpostej, mens der er smørrebrød hver torsdag.

Special mel fra Falslevgår Mølle er blandt de produkter, man kan købe i butikken. Foto: Lars Rasborg
Annonce

Events

Endelig vil Rosengårdens Gårdbutik fremover også jævnligt indbyde til forskellige events.

- Det kan være en "én-dags-kokkeskole", hvor man kan blive undervist i forskellige muligheder for anvendelse af de produkter, vi sælger. Og det kan - som vi har planlagt til sidst i februar - være en aften, hvor man kan smage et udvalg af vores special øl og få lidt tapas til, siger Bjarne Juul Nielsen.

Butikken er her i vinterhalvåret åben på hverdage fra 10-17, men lidt inde i foråret vil åbningstiden blive udvidet med nogle timer.

Skulle det være en lille alternativ avec til kaffen, er Bjarne Juul Nielsen også leveringsdygtig i en sådan. Foto: Lars Rasborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce