Annonce
Randers

Ny gratis attraktion på fjorden: Vandpark for børn, unge og alle andre legebørn

En del af elementerne i Mariager Vandpark blev samlet på sandstranden, så arbejdet til søs kunne minimeres. Foto: Morten Lund
Mariager har netop føjet endnu en attraktion til byen: En stor vandpark ud for Sandstranden udfordrer børn, unge og voksne til vand-leg

MARIAGER: Ildsjæle har netop bygget Mariager Vandpark ud for Sandstranden og Saltcentret. En konstruktion med en stor vandrutsjebane hægtet sammen med forskellig baner og kegler, som man kan løbe på, kravle over, igennem og under.

Hele herligheden blev puslet på plads i løbet af en enkelt dag - med et par SUB'er og en enkelt kano som nysgerrige forbisejlende.

Et hold på otte mand brugte en hel dag på at etablere den nye Mariager Vandpark. Foto: Morten Lund

- Ideen til Mariager Vandpark fik vi for to år siden, da Lars Koefoed og jeg var til Kulturmødet på Mors. Vi kunne se den vandpark, der lige var blevet etableret ved Glyngøre, og vi var rørende enige om, at sådan en må vi også have, fortæller Svend Skifter Andersen.

Annonce

Lars Kofoed er leder, og Svend Skifter Andersen er formand for  Mariagerfjord  Ungdomsskole. Svend Skifter Andersen er desuden byrådsmedlem i Mariagerfjord Kommune.

Og som sagt, så gjort.

Efter at have rumlet med planer om en rent  kommunal vandpark besluttede idé-mændene også at inddrage en stribe sponsorer.

- Det betød, at vi fik flere penge at arbejde med - og derfor naturligt nok  i dag kan etablere et større anlæg.

Byrådsmedlemmerne i Mariagerfjord Kommune, Jane Grøn og Svend Skifter Andersen, var med, da Mariager Vandpark blev til virkelighed. Foto: Morten Lund

Faktisk så stort, at Svend Skifter Andersen kan tale om "en af de største vandparker i Skandinavien". Med et samlet areal på 20 gange 14 meter.

- Men så må man nødvendigvis også lige fortælle, at der kun er tre lignende attraktioner i Skandinavien - og at de alle tre i øvrigt ligger i Danmark.

5000 gæster

Mariager Vandpark kommer i år kun til at holde åbent godt en halv sæson, altså syv uger.

- Hvor vi håber på at kunne se i nærheden af 5000 gæster: Børn, unge og voksne. Børn under 12 år skal være sammen med en voksen, ligesom det er et krav, at man kan svømme 400 meter, og at man bruger en svømmevest.

Et klatretårn - eller hule - er et af de store elementer, der blev gjort klar i land, inden det blev trukket ud til den store rutsjebane, der er ankeret i vandparken. Foto: Morten Lund

En udfordring for vandparken - som for andre nyheder - er, at publikum skal få øje på muligheden.

- Men Mariager Vandpark kan tydeligt ses fra vejen, når man kører forbi. Vi tror på, vi hurtigt får masser af gæster.

Annonce

Ingen entré

Vandparken er gratis at benytte, men der er hverken opsyn, kontrol eller livreddere.

- Parken er en offentlig legeplads - eller forhindringsbane, om man vil. Og har man ikke sin egen svømmevest, kan man leje en vest og en våddragt i brugsen. Vandet og luften kan jo være kold. Men lige i dag er det ikke svært at holde varmen, forsikrer Jane Grøn, der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Mariagerfjord Kommune.

Mariagerfjord Ungdomsskole stillede sin gummibåd til rådighed, da vandparken skulle samles. "Ungdomsskolen bruger fjorden flittigt hele sommeren," siger forstander Lars Kofoed. Foto: Morten Lund

De mange elementer i vandparken er boltet fast til 32 store betonklodser to og en halv meter under havoverfladen. De flydende elementer er fastgjort med elastiske remme og kæder, så hele vandparken kan bevæge sig i takt med vandet.

Annonce

Flere turister

Ideen om Mariager Vandpark er blevet taget flot imod i hele byen.

- Jeg tror, der er to Mariager-borgere, der ikke er vilde med ideen. De ser bare en masse plastic på vandet. Men for mig er det afgørende de mange aktiviteter, Mariager Vandpark vil føre med sig.

Og et andet godt argument - ikke mindst overfor de lokale politikere:

- Da vandparken i Glyngøre åbnede, fik den lokale brugs en øget omsætning på 30 procent, fortæller udvalgsformanden.

Dertil kommer, at turistbyen Mariager får en ny streng at spille på.

- Vi har allerede masser af hyggelige gader, dejlig natur og kulturelle oplevelser at byde på - hvilket nok er attraktioner, der først og fremmest henvender sig til en speciel type voksne. Med Mariager Vandpark bliver her også noget for børnene, de unge - og alle andre legebørn.

Svend Skifter Andersen forventer, at der vil blive etableret en forening bag Mariager Vandpark.

- Brugen af parken er gratis, så vi er også nødt til at indrette os med frivillig arbejdskraft. Mariagerfjord Kommune har afsat penge til at vedligeholde parken de kommende tre år, men når elementerne skal i vandet - og op igen - er der brug for en del hænder.

Mariager Fjord har plads til fiskere, gående, løbende, fred & ro. Og til Mariager Vandpark. Foto: Morten Lund

Etablering af Mariager Vandpark for første gang var lagt i hænder, både og våddragter hos tre mand fra LML Sport, der leverer de enkelte elementer, tre fra Mariagerfjord Ungdomsskole og yderligere et par frivillige.

Pengene til Mariager Vandpark kommer fra Mariagerfjord Kommune, der bidrager med 200.000 kroner. ELRO Fonden tegner sig for 250.000 kroner. Jutlander Fonden for 150.000 kroner og Norlys med 100.000 kroner.

- Vi har et budget på 650.000, så vi har lige en smule mere økonomi. Men så skal vi blandt andet også holde indvielse, konstaterer Svend Skifter Andersen.

Annonce
Randers For abonnenter

21-årig dømt for voldtægt i Randers: Efter overgrebet hældte han vand på ofret for at vække hende

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Hørte du også weekendens hovedpinegivende hyletone? Pernille måtte opgive bådovernatningen - her er forklaringen

Randers For abonnenter

Klimabroen er den vigtigste brik i fremtidens værn mod oversvømmelser i Randers - se her hvordan den virker

Randers FC

Impulsiv idé sender Randers FC-fans på 2000 kilometer lang blaffertur til Rumænien: - Vi vil gerne slå et slag for, at der skal flere folk på stadion

Randers

20.000 kvadratmeter slaraffenland for voksne legebørn: Familie har skabt Lillebjørn Hardballbane

Randers

Glimmer- og konfetti-drømme går i opfyldelse: - Jeg glemmer nogle gange, at jeg bare er praktikant

Leder For abonnenter

Vanvittigt irriterende at holde i kø - men i Randers er der en mening med galskaben

Randers

Praktik lokkede Jens til optometri: - Det her er lidt ud over det sædvanlige

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Sport

Chris Anker Sørensen bliver begravet i stilhed

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte venter i månedsvis på hjælp

Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter atypisk slag på heden: - Thomasberg roser midtbaneprofil og gør klar til starte varm angriber i Cluj

Randers For abonnenter

Bjarne fra Nørager er hjernen bag spektakulære stålkonstruktioner som Aros' regnbue og en indskudt sal på Fængslet i Horsens

Annonce