Annonce
Østjylland

Ny havvindmøllepark i Kattegat

Ifølge Grenaa Havns administrerende direktør er der arbejdet målrettet på at sikre, at en af de næste havvindmølleparker kom til at ligge i Kattegat. PR-foto: Niels Aage Skovbo
Havvindmøller ved Hesselø er en både klimavenlig og billig løsning.
Annonce

GRENAA: Et bredt flertal af partier har indgået ny klimaaftale, der blandt andet sikrer en ny havvindmøllepark ved Hesselø i Kattegat.

Grenaa Havns administrerende direktør Henrik Carstensen hilser beslutningen velkommen.

- Vi har arbejdet energisk for at sikre, at en af de næste havvindmølleparker kom til at ligge i Kattegat. Vi har kunnet se, at Hesselø i Kattegat er et godt bud på placering af en ny havvindmøllepark. Den er relativt billigt at anlægge og drive – og god, når det gælder hensynet til natur og miljø. Samtidig skaffer den gode jobs i midten af Danmark, siger han.


Det er godt nyt for vores region. For vi ved fra Anholt, at installation af en ny havvindmøllepark skaber tusinder af nye arbejdspladser.

Henrik Carstensen, Grenaa Havn


Henrik Carstensen henviser til den seneste screening, som COWI har gennemført for Energistyrelsen. Den viste netop, at Hesselø kom ud som den billigste både i investeringsomkostninger og drift. Samtidig er Hesselø en fin mulighed for at komme lidt hurtigere i gang – sammenholdt med energiøerne. Det vil gavne klimaet.

Annonce

Vi har ekspertisen

- Grenaa Havn er klar til at blive en del af dette spændende projekt og glæder sig til at få en dialog med udbyderne. Vi har ekspertisen fra Anholt Havmøllepark og råder derfor også over infrastruktur. Det er godt nyt for vores region. For vi ved fra Anholt, at installation af en ny havvindmøllepark skaber tusinder af nye arbejdspladser.

Grenaa Havn har som en af Danmarks største erhvervs- og industrihavne vundet anerkendelse både nationalt og internationalt som professionel vindmøllehavn. Havnen kontaktes af lande verden over, der vil have del i den store know-how, som Grenaa Havn har bygget op som base- og servicecenter for vindmølleprojekter blandt andet under installationen af Anholt Havmøllepark.

Parken skal efter planen stå færdig i 2027.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce