Annonce
Randers

Ny indsats på jobcenteret: Vil forbedre jobchancen for folk med funktionsnedsættelse

Ellen Petersen, formand for beskæftigelsesudvalget Randers Kommune. PR Foto
Der sættes fart på indsatsen for at få flere ledige med funktionsnedsættelser i arbejde eller uddannelse. Jobcenter Randers har taget et nyt værktøj i brug.

Randers: Udvalgte ledige med funktionsnedsættelser bliver fremover tilbudt at blive en del af et forløb med netværksgruppemøder og samtaler med jobformidlere.

Her skal de beskrive deres kompetencer og ressourcer og sparre med andre ledige, som er i en lignende situation.

Forløbet, der omfatter omkring 200 ledige, skal klæde dem på til at fortælle arbejdsgivere, hvilke arbejdsopgaver de kan løse, og hvilke ressourcer de har.

- Vi ser et stort potentiale for at få ledige med funktionsnedsættelser i varige stillinger eller uddannelse. De ledige har en arbejdsmarkedsressource, som kan blive indfriet, når de får værktøjerne til at møde virksomhederne, siger Ellen Petersen, formand for i beskæftigelsesudvalget i Randers.

Annonce

Hjælpemidler og vejledning

Jobcenter Randers arbejder aktivt for, at funktionsnedsættelser ikke bliver en hindring for at have et job, og derfor er der lavet en "fast-track"-ordning, som giver mulighed for hjælpemidler.

Der bliver også ekstra tid til den vejledning, som de ledige har brug for for at blive klædt på til at tale med arbejdsgiverne om deres situation.

Der er mange rummelige virksomheder i Randers, der er åbne for særhensyn, og som gerne vil og godt kan rumme ansatte med funktionsnedsættelser.

Det kræver bare, at virksomhederne kender til den betydning, nedsættelsen har for den jobsøgendes arbejdsfunktion, siger Ellen Petersen.

National indsats

Projektet er en bred indsats på tværs af social- og arbejdsmarkedsområdet i Randers Kommune, og sker i samarbejde med Dansk Handicap Forbund, SUMH (Sammenslutning af Unge med Handicap) og Center for Psykiatriindsats.

Herudover er repræsentanter fra virksomheder og Det Lokale Handicapråd med i Styregruppen.

Projektet er en del af en national indsats i 11 kommuner for at hjælpe ledige med funktionsnedsættelser til at finde vej til arbejdsmarkedet.

Hvis projektet er en succes, vil det blive bredt ud til flere kommuner i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Konsulentfirma skal løse krisestemning i 'galehuset': Byrødder indkaldt til fortrolige samtaler

Danmark

Betjentsøn bragede ind i Diana: - Politiet skjulte sandheden og jeg blev dømt

Annonce