Annonce
Norddjurs

Ny køreskole ser dagens lys i Auning: Lokalmand dropper tøjbranchen for at åbne køreskole i hjembyen

Ole Thygesen Danielsen valgte i foråret at droppe jobbet som salgschef i tøjbranchen for at uddanne sig til kørelærer og har nu startet egen køreskole. Privatfoto
Nu kan der igen erhverves kørekort i Auning, når ny køreskole åbner i byen efter nytår.
Annonce

Auning: Det er et velkendt ansigt, der i det nye år åbner køreskole i Auning. Ole Thygesen Danielsen, der er gammel Auning-dreng, slår 7. januar dørene op til første hold elever hos Ole D Køreskole. Den 48-årige auningboer har ellers i mange år arbejdet i tøjbranchen, både som sælger og med egen butik, men han følte, at tiden var inde til et skift.

- Jeg syntes efterhånden, at det var en både hård og svær branche, så jeg gik og tænkte over, hvad det var, jeg havde lyst til at lave de næste 20 år, siger Ole Thygesen Danielsen.

Han var træt af det psykiske pres i branchen og af at kæmpe for andre end sig selv og kiggede efter andre muligheder. Han har altid nydt at køre bil, og en kusine i Grenaa har køreskolen Nybilist, hvilket gav inspiration til karriereskiftet. Derudover har han altid haft en iværksætter gemt i maven, og så var der også den helt fornuftsbetonede årsag, at man som kørelærer ikke bliver fysisk nedslidt som gammel.

- En kørelærer vil der altid være job og kunder til, men med kun 3.000 indbyggere i Auning, så har jeg nok også brug for, at beboere i de andre byer i Norddjurs Kommune har lyst til at benytte sig af mig som kørelærer, siger han.

Vejen til at starte egen køreskole startede allerede i foråret, hvor Ole Thygesen Danielsen sagde sit job som salgschef op.

- Min familie blev selvfølgelig inddraget, for det er en stor beslutning at sige et godt job op for at starte selv i en ny branche, men jeg var besluttet på at gå all in, siger han.

I foråret tog han samtlige kørekort, og begyndte derefter på uddannelsen til kørelærer på kørelærerinstituttet AKI. Derudover skulle han også igennem en pædagogisk grunduddannelse som voksenunderviser, og her fandt han ud af, at han faktisk godt kunne lide at være studerende.

- Jeg fik blod på tanden, og det endte også med, at jeg fik et 12-tal, siger han.

Og efter en bestået forprøve og en praktisk to timers prøve kunne han 25. november officielt kalde sig kørelærer.

En Audi Q5 bliver Ole Thygesen Danielsens nye rullende kontor, når han 7. januar starter første hold elever op. Privatfoto
Annonce

Starter med succes

Ole D Køreskole starter op i lokaler på Energivej 2 i Auning, hvor 2B Biler, som er Ole Thygesen Danielsens automekaniker, har adresse. Her har han lejet sig ind og håber på en synergieffekt af at have køreskole under samme tag som et værksted.

- Folk lærer forskelligt, og køreskoleelever skal lære om både funktion og betjening af bilerne, så der er det en fordel, at vi kan gå en tur i værkstedet, siger den nyuddannede kørelærer.

2. december oprettede han en facebookside for den nye køreskole med gode opstartstilbud, og han er selv blevet overrasket over den positive respons.

- Det er gået over al forventning. Jeg har allerede taget flere elever ind på mit januarhold, end det var meningen til at starte med, og halvdelen af pladserne til marts-holdet er også væk, siger han.

Efter sparring med garvede kørelærere er han blevet anbefalet maksimalt at have mellem ni og 12 elever på sine hold, og det antal vil han ikke overskride, selv om efterspørgslen skulle være der.

- Alting er første gang for mig, men jeg vil også gerne have tid og overskud til at være der for mine elever, siger han og fortæller, at der indtil videre er ni elever på januarholdet.

Annonce

Forretning med godt ry

Der har tidligere været køreskole i Auning, men ikke i de senere år, og generelt er der på landsplan mangel på kørelærere, men Ole Thygesen Danielsen ved godt, at han bliver én ud af flere køreskoler i området og dermed skal skille sig ud.

- Jeg er et kendt ansigt i byen, og det tror jeg, at jeg vinder noget på, og så tænker jeg også, at jeg kommer som et frisk pust. Jeg kommer selvfølgelig til at følge reglerne på området, men jeg kan godt lide at undervise og vil gerne gøre det på en dialogisk måde og samtidig gøre det uformelt og afslappet og gerne lidt humoristisk, siger han.

Om fremtidige bilister vil vælge Ole D Køreskole kan han af gode grunde ikke vide, men han mener, at det handler om at skabe en god forretning med et godt ry.

- Til sammenligning er der jo også masser af restauranter i Aarhus, så hvorfor åbne en mere der, kunne man spørge. Men hvis man åbner en restaurant, og det er der, folk vil spise, så får man jo kunder, siger han.

Første hold på Ole D Køreskole starter 7. januar, og planen er derefter at starte nye hold op hver anden måned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce