Annonce
Navne

Ny kirketjener har varieret baggrund

Dorthe Carøe Jensen er ny som kirketjener ved Sct. Clemens Kirke. Foto: Annelene Petersen
Undervejs har Dorthe Carøe Jensen blandt andet været kantineleder hos Arla i Hobro.

Jobbet som kirketjener er alsidigt og stiller varierede krav, hvilket ikke forskrækker den nytiltrådte ved Sct. Clemens Kirke, Dorthe Carøe Jensen, 48 år.

Hun har nemlig i sin foreløbige erhvervskarriere løst flere forskellige opgaver, og det er da også nok karakteristisk, at hun med egne ord var mest nervøs for, om hun første gang fik det praktiske vedrørende klokkeringningen til at fungere - det lykkedes.

Dorthe Carøe Jensen voksede op i Randers, var elev på Vestervangsskolen, og hun er såmænd konfirmeret i netop Sct. Clemens Kirke.

Annonce

Familien flyttede siden til Enslev, og det var i kantinen i Hadsund-virksomheden KEW, den unge pige fik sit første job.

Det blev til seks år hos KEW, inden Dorthe Carøe Jensen fik til opgave at etablere en kantine i den daværende Nørhald Kommune med titel som kantineansvarlig. Administrationen var som bekendt placeret i Tvede.

Næste trin blev en stilling som kantineleder hos Arla i Hobro. Her var der - fraset nogle timer lørdag - åbent i alle døgnets timer, og dermed blev der arbejdet i treholdsskift.

Sideløbende tog Dorthe Carøe Jensen en lederuddannelse og arbejdede hos Arla gennem tre år, inden hun gerne ville prøve noget andet.

Vikariater

Dorthe Carøe Jensen sagde selv sit job op og virkede i den følgende tid med vikariater i vuggestuer, børnehaver og SFO'er, inden hun blev fast ansat ved Specialtilbud for Børn og Unge i Mellerup.

Dorthe Carøe Jensen fik status som såkaldt kontaktpædagog og arbejdede i stedets rytme med skiftende vagter, hvad hun i øvrigt ikke altid var lige begejstret for. Det kunne være aften- og natarbejde og vagter også i weekender.

Da Dorthe Carøe Jensen blev gjort opmærksom på den ledige stilling ved Sct. Clemens Kirke, kontaktede hun formanden for menighedsrådet, Hanna Broadbridge, og dennes beskrivelse af opgaverne som meget varierede afskrækkede bestemt ikke den potentielle ansøger.

Mange ser nok først og fremmest kirketjeneren i aktion ved kirkelige handlinger, men arbejdet omfatter også opgaver, som Dorthe Carøe Jensen kender alt til fra sine år i kantiner. Og rent praktisk: hun møder i sin normale påklædning, men i kirken hænger et sort sæt, jakke og benklæder, som hun skifter til, når opgaven er publikumsvendt. Og skifter igen, når den givne opgave er udført.

Annonce

Bor i Dalbyover

Dorthe Carøe Jensen bor i Dalbyover sammen med sin mand, Niels Jensen, der efter en arbejdsulykke arbejder i flexjob i Hadsund.

Sammen har de en datter og en søn, der bor i lokalområdet, og et barnebarn, en lille pige, kom til for et år siden.

Gåture i omegnen, cafébesøg med veninder og weekendophold sammen med ægtefællen er foretrukne fritidsinteresser. Hertil gerne rejser i europæiske lande, ligeledes sammen med ægtefællen.

Annonce

Klokkerne

I lighed med mange andre kirker er der automatisk klokkeringning i Sct. Clemens Kirke.

Og dog - for tre minutter inden gudstjenesten skal gå i gang, skal kirketjeneren trykke på en knap og senere på den knap, som sætter de tre gange tre bedeslag i gang. Når det niende slag har lydt, vinker kirketjeneren op til organisten som tegn på, at nu kan denne sætte i med præludiet. Og gudstjenesten eller en anden kirkelig handling er i gang.

Dorthe Carøe Jensen har afløst Mikael A. Olesen som kirketjener. Han var på ingen måde træt af jobbet, men i forbindelse med, at hans hustru har fået en stilling som teamleder i en virksomhed i Silkeborg, er der sket en flytning fra Randers til Gl. Rye, og nu er Mikael A. Olesen blevet kirketjener ved Alderslyst Kirke, 20 minutters kørsel fra privatbopælen.

Jobbet som kirketjener ved Sct. Clemens Kirke deler Dorthe Carøe Jensen med Willy Danielsen.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pernilles midtbybutik havde en fantastisk åbning: Nu bliver det den femte interiørbutik til at lukke siden nytår

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Annonce