x
Annonce
Læserbrev

Ny kollektiv trafikplan: Forbedringer betales med forringelser

Læserbrev: Den nye kollektive trafikplan har været længe undervejs, og på næstkommende byrådsmøde skal den endeligt godkendes. I Enhedslisten bliver vi desværre nødt til at vende tomlen nedad og sige nej tak. Dette er ikke på baggrund af forvaltningens gode arbejde, men derimod ærgerlige politiske prioriteringer.

Den nye kollektive trafikplan er en omstrukturering af den kollektive trafik indenfor det allerede eksisterede budget. Det giver sig selv, at når man laver en omstrukturering for de samme midler, så vil vi komme til at "købe forbedringer for nogle mennesker med forringelser for andre", og det giver den nye kollektive trafikplan også klart udtryk for. Eksempelvis vil der være nedskæringer af afgange for 13 byer udenfor Randers by.

Godt nok har man planer om at øge brugen af flexafgange, men samlet set er det desværre en forringelse i forhold til de nuværende muligheder for nogle borgere.

I Enhedslisten vil vi gerne være med til at forbedre den kollektive trafik, men det skal ikke ske ved at tage fra nogle mindre landområder og give til andre, som tilfældet er her. Vi skal ikke spille områder ud mod hinanden ved at forringe det ene sted for at forbedre det andet. Hvis man for alvor vil gøre den kollektive transport i Randers Kommune god, bør man prioritere at investere i den. Dette vil i bedste fald også tiltrække flere brugere.

Samtidig er det vigtigt for os at understrege, at den nye kollektive trafikplan efter vores mening også bliver sværere at håndtere for en lang række brugere, som for eksempel vil få problemer med de meget skiftende afgangstider samt forgreninger af visse ruter.

Vi ser gerne forbedringer af den kollektive trafik, og vi ser også gerne, at langt flere benytter kollektiv trafik blandt andet for at mindske trafikale gener, men det her er desværre en "ommer".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

I en coronatid er det vigtigt, at glæde sig over alt det, der lykkedes. Og takke dem der går forrest. Det så vi flere eksempler på i TV2’s ”Danmark står sammen” lørdag aften. Og hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte lørdag aften om et Danmark, der står sammen.

Randers

Skrædder Mamad Abdullah fra Underværket syr engangsmundbind: - Vi må alle forsøge at hjælpe, hvor vi kan

Danmark

Liveblog: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Annonce