Annonce
Randers

Ny kurs hos S: Nu vil Socialdemokraterne støtte en politianmeldelse for brud på tavshedspligten

Steen Bundgaard (S) fortæller, at Socialdemokraterne nu også vil støtte en politianmeldelse om brud på tavshedspligten.  Arkivfoto: Richard Sylvestersen
Den socialdemokratiske byrådsgruppe støtter nu også en politianmeldelse, der er indgivet, fordi et eller flere byrådsmedlemmer har overtrådt sin tavshedspligt.

Randers: Socialdemokraterne har de seneste dage stået isoleret i sagen, hvor et byrådsmedlem angiveligt har overtrådt sin tavshedspligt i forbindelse med ansættelsen af en direktør i Randers Kommune. Søndag besluttede den socialdemokratiske byrådsgruppe, at den nu vil støtte en politianmeldelse.

I december indgav 14 medlemmer af Randers Byråd en anmeldelse til Østjyllands Politi, fordi et eller flere byrådsmedlemmer muligvis har overtrådt sin tavshedspligt. Det er sket, da vedkommende var medlem af et ansættelsesudvalg, der skal udpege en ny topchef i kommunen. Mandag eftermiddag skal Randers Byråd behandle sagen, og her skal der blandt andet tages stilling til, om flere end de 14 vil støtte politianmeldelsen. Og nu tyder det på, at der bliver bred opbakning.

Venstre har meldt sin opbakning, og efter et gruppemøde hos Socialdemokratiet søndag, melder også borgmesterpartiet nu ud, at man vil støtte anmeldelsen. Hidtil har partiet valgt at forholde sig tavs til sagen, fordi den har drejet sig om en lukket sag, som offentligheden ikke har adgang til.

Annonce

- Vi har hele tiden ment, at det er en alvorlig sag, men der kan være forskellige vurderinger af, hvordan man håndterer sådan en sag. Nu har vi drøftet den igen, og vi er blevet enige om, at vi vil støtte den politianmeldelse, der er blevet indgivet, siger Steen Bundgaard, der er formand for den socialdemokratiske byrådsgruppe.

Stadig lukket

Selve sagens indhold ønsker han stadig ikke at kommentere, da den trods den socialdemokratiske støtte til en politimæssig granskning, stadig er lukket for offentligheden.

- Juristerne mener, at sagen hører til på den lukkede dagsorden, og det er der vel en grund til. Det er det, vi forholder os til. Som politikere kan vi altid vælge at flytte et punkt til den åbne dagsorden, men indtil det er sket, er sagen stadig lukket, siger Steen Bundgaard.

Lækagesagen har indtil nu skabt store dønninger i Randers Byråd. Og især hos Venstre, som i første omgang - ligesom Solcialdemokraterne - valgte ikke at støtte anmeldelsen. Det har ført til, at et byrådsmedlem fra Venstre skiftede parti og en anden erfaren V-politiker har meldt sig ud af partiet.

Steen Bundgaad har en forventning om, at hele Randers Byråd mandag vil støtte politianmeldelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Skal byrådet have nyt navn? To partier er klar til at ændre titlen på Randers Byråd

Randers FC For abonnenter

Tre pokaltitler, DM-sølv og 15 år på førsteholdet i Freja: Bankmanden fyldte trofækontoen helt op

Annonce