Annonce
Navne

Ny ledende overlæge i Regionspsykiatrien Midt

Preben Friis er ansat som ny ledende overlæge i Regionspsykiatrien Midt. Foto: Anna Skovgaard Pedersen/Regionspsykiatrien Midt
Preben Friis er ansat som ny ledende overlæge pr. 1. maj i Regionspsykiatrien Midt efter en periode som konstitueret i samme rolle.

Preben Friis er 64 år og kommer fra en stilling som funktionsledende overlæge i Psykiatriens Hus i Silkeborg.

Siden midten af januar har han sideløbende været konstitueret ledende overlæge i Regionspsykiatrien Midt, hvor han nu permanent bliver en del af afdelingsledelsen.

Preben Friis blev speciallæge i psykiatri i 1997 og har tidligere haft sin gang på Aarhus Universitetshospital i Risskov. De sidste cirka 20 år har han været funktionsledende overlæge, først på sengeafsnittet i Regionspsykiatrien i Silkeborg og siden – da afsnittet blev nedlagt – har han været med til at opbygge samarbejdet mellem Silkeborg Kommune og Region Midtjylland i Psykiatriens Hus i Silkeborg.

Annonce

Preben Friis har desuden en treårig uddannelse i gruppeanalyse med sig i bagagen. En uddannelse, der både bliver brugt i gruppeterapeutisk sammenhæng, men som han også har gjort brug af som ledelsesfagligt værktøj.

Preben Friis kommer til at udgøre afdelingsledelsen i Regionspsykiatrien Midt sammen med oversygeplejerske Yrsa Bro. Sammen skal de sikre et fortsat højt fagligt niveau på afdelingen, ligesom de også vil arbejde for at styrke arbejdsmiljøet og tiltrække flere speciallæger til Regionspsykiatrien Midt.

Privat bor Preben Friis i Stilling. Han er fraskilt og har to voksne børn i en såkaldt "regnbuefamilie". Han tiltræder officielt i stillingen fra 1. maj.

Regionspsykiatrien Midt omfatter psykiatriske afdelinger i Viborg, Skive og Silkeborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce