Annonce
Navne

Ny ledende overlæge på afdeling for kvindesygdomme og fødsler

Søren Lunde er ny ledende overlæge i kvindesygdomme og fødsler på Regionshospitalet Randers. Privatfoto
39-årige Søren Lunde overtager fra 1. august stillingen som ledende overlæge i kvindesygdomme og fødsler på Regionshospitalet Randers.

Randers: - Jeg husker Randers som et fantastisk sted, og jeg fik et enormt fagligt udbytte med. Og det er et sted med meget dedikerede mennesker og ildsjæle, som jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med, siger Søren Lunde.

1. august tiltræder han som ny ledende overlæge i kvindesygdomme og fødsler på Regionshospitalet Randers, og hans minder fra byen stammer fra en periode, hvor han tog en del af sin speciallægeuddannelse på netop sygehuset i Randers.

39-årige Søren Lunde kommer fra en stilling som afdelingslæge og klinisk lektor ved gynækologisk obstetrisk afdeling på Aalborg Universitetshospital, hvor han har arbejdet med gynækologisk kræftkirurgi.

Tidligere har han arbejdet med kvindesygdomme og fødsler på Aarhus Universitetshospital samt på gynækologisk obstetrisk afdeling på Regionshospital Nordjylland. Søren Lunde har derudover en Ph.d. fra Aalborg Universitet.

Annonce

Første lederstilling

Stillingen som ledende overlæge bliver Søren Lundes første lederstilling, men han har en lang organisatorisk baggrund med sig.


Jeg husker Randers som et fantastisk sted, og jeg fik et enormt fagligt udbytte med. Og det er et sted med meget dedikerede mennesker og ildsjæle, som jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med.

Søren Lunde


Han har i fem år været formand for Lægeforeningen Nordjylland, og i sammenlagt 11 år har han været henholdsvis næstformand og formand for Yngre Læger i Region Nordjylland.

Søren Lunde har også siddet seks år i bestyrelsen for det faglige selskab Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi - og aktuelt sidder han i Dansk Gynækologisk Cancer Gruppes bestyrelse og forretningsudvalg samt i Den Nationale Styregruppe for Livmoderhalskræftscreening.

- Jeg er meget tiltrukket af ledelse, og det organisatoriske arbejde har fyldt meget i mit arbejdsliv. I Randers kommer jeg ind i en meget velfungerende afdeling, hvor jeg kender langt de fleste gennem forskellige samarbejder, så Randers er et oplagt sted for mig at starte i en lederstilling, siger Søren Lunde.

Annonce

Vil løfte yderligere

Selv om den nye overlæge overtager en afdeling, der flere gange er løbet med hæderen som "Danmarks Bedste" i kategorien mellemstore hospitaler, senest inden for hysteroskopi, har Søren Lunde ambitioner om både at fortsætte det gode arbejde, men også at løfte afdelingen yderligere.

- Der er udfordringer med at rekruttere inden for visse subspecialområder, for eksempel føtalmedicin, obstetrik samt urogynækologi - og det er ikke bare i Randers, det er på landsplan. Jeg vil arbejde for at løfte afdelingen og tiltrække højt kvalificerede læger, og der er allerede et godt udgangspunkt at arbejde ud fra i Randers, siger Søren Lunde, der især vil lægge fokus på arbejds- og uddannelsesmiljø i sit arbejde.

- Jeg har store ambitioner på afdelingens vegne, og der er jo skarp konkurrence fra de store hospitaler, men et godt arbejdsmiljø og uddannelsesfokus er et afgørende fokus for mig, siger han.

Annonce

Spændende profil

Hospitalsledelsen på Regionshospitalet Randers ser frem til at byde Søren Lunde velkommen til hospitalet og i ledelsen af afdelingen for kvindesygdomme og fødsler:

- Søren Lunde har en spændende profil, og vi er sikre på, at han kan være med til at lede afdelingen videre i den rigtige retning. Med hans ambition og blik for tværfaglig ledelse og lyst til at arbejde for uddannelsesmiljø og forskningsaktivitet forventer vi, at han vil være en stærk leder af afdelingen, siger Lone Winther Jensen, lægefaglig direktør ved Regionshospitalet Randers.

Privat bor Søren Lunde i Aalborg med sin kone, der er jordemoder. Sammen har de to børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Genlæs livebloggen: Randers taber 2-0 til AGF i Aarhus

Randers FC For abonnenter

Kontraktudløb til sommer: Status på fremtiden for mål-maskinen Marvin Egho

Annonce