Annonce
Kultur

Ny lejer rykker ind i Brødregade: - Jeg skal være der, hvor det sner

Galleriejer og kunstner, Hanne Koch, har sammen med sin trofaste følgesvend Mok skrevet under på en lejeaftale, der skal placere makkerparret og forretningen Galleri Randers der, hvor det sner: Lige i midten af Randers. Arkivfoto: Annelene Petersen
Nogle få måneders midlertidigt ophold i Brødregade har været lidt af en øjenåbner for galleriejer og kunstner Hanne Koch. Derfor har hun nu skrevet under på en lejeaftale, der rykker Galleri Randers permanent til en af midtbyens travleste gader.

Randers: Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed.

Det er sagt mange gange før. Men det gør det ikke mindre korrekt: For det gør en kæmpeforskel for en forretning, hvis den har den helt rigtige placering.

Det er den sandhed, som kunstner og indehaver af Galleri Randers, Hanne Koch, har måttet indse, efter hun nu i et par måneder har været en del af et midlertidigt pop up-galleri i Brødregade 5.

Annonce

Hun har nemlig kunnet konstatere, at der med den centrale beliggenhed i en af Randers’ travleste midtbygader kommer et helt andet publikum end det, der indtil dette forår har været i Galleri Randers’ tidligere lokaler på Vester Kirkestræde.

- Jeg har altid været den lidt romantiske type, der gerne vil have mit galleri til at ligge i de små gader, fordi det er så hyggeligt, og så bruge Facebook til at gøre opmærksom på mig selv. Men efter at have prøvet at være i Brødregade, kan jeg godt mærke, at det kan jeg sgu ikke leve af, siger Hanne Koch.

Gang i kasseapparatet

Sagen er nemlig den, at indehaveren af Galleri Randers siden indflytningen i det midlertidige pop up-galleri i Brødregade har oplevet at sælge væsentlig flere værker til en væsentlig bredere kundekreds, end hun har haft fornøjelse af i Vester Kirkestræde

Forbipasserende i Brødregade vil allerede have opdaget, at der er kommet 'udlejet'-skilte på facaden af Brødregade 24. Omkring 1. juli vil der så også blive liv i lokalerne, når Hanne Koch, Mok og Galleri Randers rykker ind i lokalerne. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

- I Vester Kirkestræde skulle folk planlægge et besøg hos mig. I Brødregade oplever jeg, at folk meget mere impulsivt kigger ind, og derfor har jeg på den her korte tid allerede har fået fat i en del tilflyttere og turister. Og det synes jeg er interessant, siger Hanne Koch, som også har opdaget en anden positiv sidegevinst ved at være en del af det pulserende liv på de travleste gader i byen.


I Vester Kirkestræde skulle folk planlægge et besøg hos mig. I Brødregade oplever jeg, at folk meget mere impulsivt kigger ind, og derfor har jeg på den her korte tid allerede har fået fat i en del tilflyttere og turister.

Hanne Koch, galleriejer


- Hvis jeg laver et nyt tiltag i Brødregade, bliver det også set. Jeg synes, det er ti gange sjovere, når man virkelig er på. Og jeg kan virkelig mærke, at jeg skal være med der, hvor det sner, siger hun.

Annonce

Ind i bindingsværkshuset

Derfor har Hanne Koch truffet en vigtig afgørelse.

Hun har nemlig besluttet at gøre Galleri Randers’ midlertidige flytning fra Vester Kirkestræde permanent. Faktisk er galleriejeren nået så langt i planlægningen, at hun allerede har skrevet under på en lejekontrakt, der med hendes egne ord placerer galleriet lige i midten af Randers.

Nemlig på adressen Brødregade 24, som ifølge erhvervsrådgiver ved Nordicals Christian Rosenkilde kun at være til leje i én måned, før Hanne Koch skrev under.

- Jeg glæder mig helt vildt til at indtage de nye lokaler og blive en fast del af gadebilledet i Brødregade. Det er jo en helt anden type bygning med meget mere historie end Brødregade 5, som jeg ser frem til at dykke ned i og måske underholde turisterne med, siger Hanne Koch.

Hun overtager lejemålet i Brødregade 24 med udgangen af denne måned og forventer herefter at kunne flytte fra Brødregade 5 og ind i det nye galleri omkring 1. juli.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Randers FC bød slutfløjt velkommen: - Hvis kampe varede 70 minutter, skulle vi have vundet

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Seks-årig reddet op af pool og fløjet på hospitalet

Randers For abonnenter

Kvadratmeter og pris vægter højere end postnummer: - Vi gav håndslag på, at det max skulle være en times kørsel fra Aarhus

Erhverv

Flowerpower, peace and love: En væg i den nye brætspilscafé Operaen får 1970'er-tema

Randers FC For abonnenter

Karakterbogen efter uafgjort mod OB: Han har ikke tænkt sig at give pladsen til anføreren tilbage

RANDERS For abonnenter

Bondekonen sælger overdådige gallakjoler til hele landets kvinder. Selv ejer hun ikke en eneste en

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur For abonnenter

Boganmeldelse: Det ubærlige liv

Norddjurs For abonnenter

Flere end 200 medarbejdere mister deres job: Østjysk fødevareproducent er gået konkurs

Danmark

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Randers FC

Genlæs livebloggen og se højdepunkterne: Kamara sikrede Randers et point

Randers For abonnenter

Flere krydser kommunegrænsen på vej til arbejde: I Randers Kommune kører pendlerne 22 gange rundt om jorden - dagligt

Randers

Risiko for farligt vejr: DMI varsler risiko for kraftig regn og lokale skybrud

Annonce