Annonce
Erhverv

Ny lov vedtaget: Snart bliver det forbudt for virksomheder at spørge ind til alder i stillingsopslag

- Jeg er med på, at det her forbud ikke gør det alene, men det er med til at sende et stærkt signal, udtaler beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) om den nye lov. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Fra 1. juli i år må arbejdsgivere ikke længere screene efter alder i jobsøgning. Et tiltag, der kan være med til at mindske aldersdiskriminationen i rekrutteringen, mener forsker.

Danmark: Navn, adresse, køn og fødselsdato. Hos mange virksomheder er førnævnte oplysninger i dag standardinformation, som jobansøgere forventes at oplyse, når de sender deres ansøgning og CV ind.

Men fra 1. juli i år bliver det forbudt for arbejdsgiverne at spørge ind til ansøgernes alder i rekrutteringsøjemed. Et tiltag der ifølge beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard skal forhindre, at arbejdsgivere sorterer seniorer fra i rekrutteringen på baggrund af deres alder.

- Vi skal gøre, hvad vi kan for at undgå, at seniorer føler sig diskrimineret og oplever at blive valgt fra udelukkende på grund af deres alder. Det er ikke bare ulovligt, det er også tudetosset i en situation, hvor virksomhederne mangler arbejdskraft, udtalte han i en pressemeddelelse tilbage i marts i år, kort efter forslaget blev vedtaget i Folketinget med et stort flertal.

Annonce

Et spørgsmål om alder

Spørger man lektor i aldringsforskning, ph.d. Aske Juul Lassen, er der da også god grund til at sætte ind mod aldersdiskrimination. For at aldersdiskrimination findes, også i Danmark, er der ingen tvivl om, slår forskeren fast.

- Selvom der findes masser af historier i medierne om friske, rørige seniorer, så er vores forestillinger om den ældre del af befolkningen ikke fulgt med tiden, siger Aske Juul Lassen.

Jeg håber da, at det vil betyde, at man kommer den ubevidste frasortering til livs. Og så vil det vise sig, hvor stor den ubevidste frasortering er.

Aske Juul Lassen, ph.d. og lektor i aldringsforskning

- Vi har en række fordomme om, at ældre er mindre produktive, mere syge og mindre omstillingsparate, der er meget velbelyste i forskningen, men som ikke holder. Alligevel hænger de fast, ikke bare hos arbejdsgiverne, men helt generelt i samfundet, og det præger også i rekrutteringen af seniorer, forklarer han.

Annonce

Ubevidst fravalg

Tendensen kan blandt andet ses ved, at enkelte headhunterbureauer og arbejdsgivere, der modtager store mængder af ansøgninger, som standard automatisk sorterer ansøgere fra ud fra kriterier om blandt andet alder. Men også mængden af information i de enkelte ansøgninger kan være nok til, at arbejdsgivere helt ubevidst sorterer de ældste ansøgere fra.

Ved at fjerne muligheden for at grovsortere i ansøgere på baggrund af et kriterie som alder, kan man derfor ifølge Aske Juul Lassen komme nogle af de ubevidste bias til livs. Men om lovændringen er nok til at fjerne aldersdiskrimination helt, er han mere tvivlende omkring. Selvom han har et håb.

- Jeg håber da, at det vil betyde, at man kommer den ubevidste frasortering til livs. Og så vil det vise sig, hvor stor den ubevidste frasortering er. For selvom internationale undersøgelser peger på, at den er stor, kan det jo vise sig, at frasorteringen slet ikke er så ubevidst igen, siger forskeren med henvisning til, at arbejdsgiverne fortsat i vid udstrækning vil kunne gætte sig frem til ansøgernes alder ud fra længden af deres CV.

Vidste du at…?

… aldersdiskrimination er en af de få former for diskrimination, der rammer de fleste af os.

… aldersdiskrimination i modsætning til for eksempel diskrimination af køn eller etnisk herkomst i større grad rammer de mest ressourcefulde i et samfund, da det typisk er dem, der lever længst.

Annonce
For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kunne ikke fordrage den slags musik som barn: Nu scorer han endnu en pris

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

Randers

Cyklistformand: Dejligt med ny cykelrampe, men hvorfor skal anlægget endnu engang tage mest hensyn til bilisterne?

Randers For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Randers Kommune: Tre lejligheder er blevet solgt

Han organiserede uroen og kastede brosten mod EU-forbeholdene og politiet: - Det var et snydevalg, og hadet var indædt

Randers

Nyt kropas byder på særlig overraskelse og lille gimmick: Hvidsten Kro er kommet i fint selskab

Randers FC For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Annonce