Annonce
Randers FC

Ny mand i Randers FC's forsvar: Jeg kan bedre lide at spille på midtbanen

Simon Piesinger kæmper stadig med at finde sig til rette i Randers FC's forsvar, men han føler selv, at samarbejdet med holdkammeraterne bliver bedre og bedre til trods for et par kommunikationsbrister i Haderslev. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Simon Piesinger er gået direkte ind i Randers FC's forsvar, selvom østrigeren tidligere i karrieren hovedsageligt har spillet på midtbanen. Det er også på den position, han ser sig selv være bedst, men han kæmper for at vænne sig til dansk fodbold og sin plads på holdet.

Randers: Han spillede der i testkampene mod AGF og Viborg, og i Superliga-premieren mod Sønderjyske var Simon Piesinger også at finde i det centrale forsvar ved siden af Erik Marxen.

Dermed har den høje østriger allerede ramt samme antal kampe på positionen, som han efter eget udsagn nåede i bagkæden sidste sæson i hjemlandet.

Nyindkøbet har spillet langt størstedelen af sin karriere med udgangspunkt ved midtercirklen, og der ændrer nogle kampe i forsvaret ikke på synet af sig selv som spiller.

- Jeg ser selvfølgelig mig selv være bedst på midtbanen, fordi det er der, jeg har spillet mest. Jeg kan også bedre lide den plads, fordi jeg kan få lov til at gå med i angreb og søge mod mål, siger Simon Piesinger, der af den grund satser på en midtbaneplads i Randers FC på sigt.

- Jeg håber, at jeg kan få en plads på den centrale midtbane, men det vigtigste er, at vi har succes som hold. Der, hvor jeg kan hjælpe holdet, vil jeg gerne spille. Det er heller ikke fordi, at jeg ikke kan lide at spille i forsvaret. Jeg kan bare bedre lide at spille på midtbanen.

Annonce

Anderledes fodbold

De mange års erfaring med kuglen for fødderne på midtbanen smitter i den grad af på østrigerens forsvarsspil, hvor han mod Sønderjyske ofte søgte de lange dybdebolde og sideskift frem i banen.

- Det hjælper mig i det åbne spil med bolden. Jeg har hele holdet foran mig og kan se, hvor der er plads. Jeg skal dog blive bedre til duellerne i forsvaret, fordi der er ikke nogen bag mig, hvis jeg taber bolden. Det er det sværeste, og det jeg mindst kan lide ved at spille i bagkæden, siger Simon Piesinger.

Selvom erfaringen er stor, kræver det tilvænning for den 27-årige fodboldspiller at finde sig til rette i dansk fodbold.

- Måden at spille fodbold på i Danmark er anderledes end i Østrig. Det er meget fysisk her og med mange høje og lange bolde ned i rummet bag forsvaret. I Østrig var det mere taktisk og boldspillende fodbold, mens tempoet i kampene heller ikke var lige så højt, så det skal jeg vænne mig til, siger Simon Piesinger.

Forståelsen vokser

Samarbejdet med forsvarskollegerne er også en af de ting, som kræver lidt ekstra fokus her i starten af sæsonen.

- Jeg gjorde et ret godt stykke arbejde i forsvaret sammen med Erik (Marxen, red.) i testkampene, og forståelsen mellem os vokser kamp for kamp. Det bliver endnu bedre, når jeg får flere kampe med holdet, så jeg ved, hvordan de andre reagerer i forskellige situationer, siger Simon Piesinger, der erkender, at der var lidt begyndervanskeligheder i bageste geled i Haderslev.

- Kampen mod Sønderjyske var sværere end dem i opstarten. De fik ikke så mange chancer, men nogle gange havde vi lidt problemer med at få kommunikeret ordentligt om, hvem der skulle tage angriberen. Jeg håber, at det bliver bedre mod Brøndby.

Kampen mod Brøndby spilles på Cepheus Park søndag klokken 16.00.

Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Annonce