Annonce
Læserbrev

Ny midtbystrategi overser mennesker med handicap

Annonce

Læserbrev: Siden Enhedslisten fik et mandat i byrådet, har vi fokuseret på, at handicap-tilgængelighed i byen skal øges og tænkes ind i udviklingen heraf. Vi har længe haft fokus på den manglende tilgængelighed på rådhuset. Denne problematik blev dog først taget en smule seriøst på seneste byrådsmøde, hvor to kørestolsbrugere måtte afvises i døren og sendes hjem, da de simpelthen ikke kunne komme op ad ramperne til rådhuset.

Derfor mener vi i Enhedslisten også, at den manglende prioritering af mennesker med handicap i den nye midtbystrategi er super ærgerlig. Kan det virkelig passe, at skaden først skal ske og demonstreres, før vi kan tænke mennesker med handicap med i vores planer? Flere kørestolsbrugere undgår midtbyen, blandt andet fordi det er for svært at komme rundt på brostensbelægningen i byens gader. Denne problematik er der ikke lagt op til at løse i den nye midtbystrategi, tværtimod lægger planen op til bevarelse af den belægning, der vil være til hinder for vores medborgere med handicap.

I Enhedslisten er vi glade for, at vi sammen med Velfærdslisten og Beboerlisten stiller en række ændringsforslag til midtbystrategien, herunder at tilgængelighed for mennesker med handicap og gangbesværede skal være et helt indsatsområde i den nye strategi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Dét lærte vi af sejren mod Esbjerg: Sløjt fremmøde, minutter til glemmebogen og et taktisk svinkeærinde

Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter sejren: Vito viste vejen - men kun til andenpladsen

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra Vito-show på Cepheus Park: En hård aften for et par unge knægte

Annonce