Annonce
Læserbrev

Ny midtbystrategi overser mennesker med handicap

Læserbrev: Siden Enhedslisten fik et mandat i byrådet, har vi fokuseret på, at handicap-tilgængelighed i byen skal øges og tænkes ind i udviklingen heraf. Vi har længe haft fokus på den manglende tilgængelighed på rådhuset. Denne problematik blev dog først taget en smule seriøst på seneste byrådsmøde, hvor to kørestolsbrugere måtte afvises i døren og sendes hjem, da de simpelthen ikke kunne komme op ad ramperne til rådhuset.

Derfor mener vi i Enhedslisten også, at den manglende prioritering af mennesker med handicap i den nye midtbystrategi er super ærgerlig. Kan det virkelig passe, at skaden først skal ske og demonstreres, før vi kan tænke mennesker med handicap med i vores planer? Flere kørestolsbrugere undgår midtbyen, blandt andet fordi det er for svært at komme rundt på brostensbelægningen i byens gader. Denne problematik er der ikke lagt op til at løse i den nye midtbystrategi, tværtimod lægger planen op til bevarelse af den belægning, der vil være til hinder for vores medborgere med handicap.

I Enhedslisten er vi glade for, at vi sammen med Velfærdslisten og Beboerlisten stiller en række ændringsforslag til midtbystrategien, herunder at tilgængelighed for mennesker med handicap og gangbesværede skal være et helt indsatsområde i den nye strategi.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Op af ledighedssumpen, op med livskvaliteten

Det er muligt, at det kniber med samarbejdet i Randers Byråd, og at det derfor er på sin plads, at borgmester og kommunaldirektør i øjeblikket har byrådets gruppeformænd over knæet - man ser det for sig - men ser man bort fra byrådssalen, er netop samarbejde en spidskompetence her hos os. Her i Randers samarbejder konkurrerende sportsklubber om eliteoverbygningerne Randers FC, Randers HK og Randers HH. Vores kulturinstitutioner samarbejder om opsigtsvækkende begivenheder, der gang på gang sætter Randers på danmarkskortet i positiv sammenhæng. Konkurrerende erhvervsvirksomheder samarbejder. Og forleden havde vi her i avisen fornøjelsen at kunne læse om et samarbejde, hvor fagbevægelse, jobcenter, virksomheder og erhvervsskole hjælper dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere i arbejde og samtidig skaffer industrivirksomheder den kvalificerede arbejdskraft, som de mangler netop nu. Samarbejdet omkring industrien er Randers i en nøddeskal. Samarbejdet løfter mennesker op af ledighedssumpen, gør dem selvforsørgende og giver dem livskvalitet. Samarbejdet nedbringer de skattefinansierede dagpenge- og kontanthjælps-omkostninger. Samarbejdet skaffer vores industrivirksomheder den kvalificerede arbejdskraft, der er nødvendig, hvis virksomhederne skal imødekomme kundernes efterspørgsel ved produktion her i landet. Alternativet er, at kunderne i den danske industri placerer deres ordrer på virksomheder i andre lande. Det vil vi ikke risikere, og derfor er det randrusianske samarbejde overordentlig værdifuldt - for den enkelte ansatte, for den enkelte virksomhed og for hele samfundet. På forbilledlig vis kommer 80-90 procent af samtlige deltagere i industrisamarbejdet i fast arbejde efter blot et kvartal i praktik og på skole - og de fleste fortsætter og ender som industrioperatører 18 måneder senere. Nogle gange er løsninger lette og ligetil, hvis vi forstår at se dem, forstår at bruge dem, forstår at samarbejde. Det forstår vi her hos os. Det kan vi roligt fortælle om, hvis nogen skulle spørge.

Randers FC For abonnenter

Thomasberg efter nedtur i Silkeborg: Det er en enorm stor skuffelse

Østjylland For abonnenter

Grønne energitiltag på vej: Flere steder på Djursland gør klar til store solcelleparker

Annonce