Annonce
Navne

Ny modtager af Niels Ebbesen Medaljen

Hanne og Frode Hansen foran den historiske Rindsholm Kro. Pressefoto
Den officielle overrækkelse til to fra Randers afventer normale tilstande i samfundet.
Annonce

Efter indstilling fra Frode Hansen, Rindsholm Kro ved Viborg, er Poul Poulsen fra Hem i Salling tildelt Niels Ebbesen Medaljen.

Det er foreningen Niels Ebbesens Venner, der står for tildelingen. Indstilling kan kun ske fra personer, som selv tidligere er hædret med medaljen.

Et område i haven ved Rindsholm Kro er indrettet som mindelund. Hanne og Frode Hansen, der driver Rindsholm Kro, tog initiativet i 2007, og siden er rejst en række mindesten.

Den første, der meldte sig som støtte til projektet, var ifølge en information fra formanden for Niels Ebbesens Venner, Jan Fagerholm, Hørning ved Aarhus, netop Poul Poulsen.

Han fik rejst den mindesten, der den dag i dag kaldes for "Pouls sten". Siden har han taget initiativ til rejsning af yderligere 18 mindesten.

Normalt sker medaljeoverrækkelserne på det gamle rådhus i Randers, idet foreningen naturligt nok betragter Randers som sit hjemsted. Men Poul Poulsen er lidt gangbesværet, så overrækkelsen foregik i hans hjem. Efter modtagerens ønske var det Hanne Hansen, Rindsholm Kro, der overrakte hæderen.

Hanne Hansen, Rindsholm Kro, forestod medaljeoverrækkelsen. Pressefoto
Annonce

En historisk kro

Rindsholm Kro er en historisk kro. Den ligger ned til Nørreåen og blev oprindelig helt tilbage i 1315 bygget som færgekro.

Dengang var Erik Menved konge i Danmark, 1286-1316, og som Jan Fagerlund bemærker, var Niels Ebbesen kun syv år dengang.

Ejerparret på Rindsholm Kro har på flere måder relationer til forsvaret. Hanne Hansen er oberstdatter fra Haderslev og uddannet som kok på en anerkendt restaurant i Bruxelles, hvortil hendes far tjenstligt var udsendt en periode.

Frode Hansen, hvis farfar også var oberst, blev på et tidspunkt engelsk statsborger og kom som soldat i den australske hær på et tidspunkt til at gøre tjeneste i Vietnam under krigen i dette land.

- Et sted, hvor der skete trælse ting, konstaterer Frode Hansen nøgternt.

Rindsholm Kro har under normale omstændigheder mange selskaber, herunder fra busser, og Frode Hansen er kendt som en meget engageret fortæller.

Han kan blandt andet berette om de dramatiske dage omkring 4. juli 1849, da en lille styrke fra 3. dragonregiment havde held med at afvise en bayersk styrke på cirka 6000 mand.

Danske Soldaters Mindelund er blevet til et samlingssted for udsendte soldater og andre tjenestegørende, deres pårørende og deres kammerater. Der er fri adgang til mindelunden.

Annonce

Overrækkelse må vente

Som tidligere omtalt er to randrusianere indstillet til at modtage Niels Ebbesen Medaljen, nemlig direktør Henrik Herold, Randers Regnskov, og Henrik Knudsen, Memphis Mansion.

Men den officielle overrækkelse afventer, at restriktionerne under coronakrisen ophæves.

Som formand Jan Fagerlund siger:

- Vi venter, til vi kan se land igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Butikkerne bugner af nye og gamle varer - kundernes valg får stor betydning for fremtiden

Randers

Mand fremstilles for voldtægt

Annonce