Annonce
Randers

Ny omfartsvej skal bygges om

I næste måned går Vejdirektoratet i gang med at ombygge omfartsvejen mellem Sdr. Borup og Assentoft, så man fremover lovligt vil kunne køre 100 kilomter i timen på strækningen. Foto: Lars Rasborg

Omfartsvejen fra Sdr. Borup til Assentoft skal efter blot et par år bygges om. Arbejdet kommer til at løbe fra april til lige efter sommerferien.

Randers: Selv om omfartsvejen fra Sdr. Borup til Assentoft, også kendt som "det nordlige hængsel", kun har et par år på bagen, går Vejdirektoratet nu i gang med en ombygning af den. Et arbejde, som vil stå på fra april til kort efter skolernes sommerferie.

Nyheden vil måske umiddelbart skabe irritation hos de trafikanter, som dagligt benytter vejen, men samme trafikanter vil formentlig hurtigt kunne formildes, når de hører, hvad årsagen er til, at man bygger om. Det gør man nemlig for at gøre vejen tilstrækkeligt sikker til, at man kan køre hurtigere end de 90 kilometer i timen, som er den højst tilladte hastighed i dag.

Vejen er nemlig blevet udpeget som en af få strækninger i landet, som hurtigt og forholdsvis billigt vil kunne ændres til at kunne bære biltrafik, som kører op til 100 kilometer i timen. Og hvad skal der så laves, før vejen vurderes sikker nok til den hastighed?

- Der skal ske tre ting. Dels bliver der etableret et midterautoværn på hele strækningen, dels skal rabatterne forstærkes, fortæller projektleder hos Vejdirektoratet Neil McMullan.

Den tredje ting er udskiftning af skilte, således at de nye skilte korrekt vil fortælle, at her må der køres 100 kilometer i timen.

Licitationen er gennemført, så arbejdet kan gå i gang snarest. Det vil efter planen ske allerede først i næste måned, og arbejdet forventes afsluttet i august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Politiet: Flere indbrud gennem taget

Danmark For abonnenter

Virksomhed er forberedt: Klar til at flytte produktion til England, hvis brexit-aftale falder

Randers For abonnenter

Fødevarestyrelsen har siden februar haft fokus på at sanktionere chaufførerne mindre

Annonce