Annonce
Navne

Ny oversigt over kirker udgivet: Mange lokale kirker er på listen

Grensten Kirke er med i brochuren for åbne kirker i Jylland. Arkivfoto: Niels Drescher Pedersen
Flere af kirkerne i Randers og de omkringliggende kommuner har status som vejkirker med særlig lang åbningstid.

For 19. gang er nye brochurer om vejkirker og andre åbne kirker netop udkommet.

Der er en brochure for Jylland med 226 kirker og en anden før øerne med 205. I alt rummer de tro brochurer således information om ikke færre end 431 danske kirker, og det kan umiddelbart forudses, at tallet vil være mindst én større næste år, idet den nyerestaurerede Gjerlev Kirke jo som tidligere omtalt fremover vil være åben i dagtimerne.

I brochurerne skelner man mellem vejkirker og andre kirker, der er åbne. Definitionen på en vejkirke er, at den byder på historiske eller arkitektoniske oplevelser. Desuden skal den være let tilgængelig for vejfarende.

Brochurerne produceres af Kirkefondet, hvorfra projektleder Charlotte Lydholm oplyser, at der er kommet endnu flere cykelvenlige kirker til. Det vil sige, at der ved kirkerne findes et sted, hvor man kan stille sin cykel, få fyldt sin vandflaske og få pumpet sin cykel. Begrebet cykelvenlig vejkirke blev indført for nu fire år siden.

Brochurerne finansineres af de kirker, der er medtaget i dem. De er trykt i et samlet oplag på 95.000 stk. og kan fås i de respektive kirker, på biblioteker, turistbureauer, campingpladser, vandrerhjem, motorvejsstationer og på udvalgte museer.

Annonce

De lokale kirker

Med i brochuren her fra lokalområdet er følgende kirker:

Øster Hurup, Als, Hobro, Skjellerup, Vester Tørslev, Glenstrup, Råsted, Ålum, Sct. Peders og Sct. Mortens i Randers, Houlbjerg, Grensten, Ørsted, Stenvad, Øster Alling, Hammel, Marie Magdalene, Pindstrup, Koed, Grenå og Simons Peters i Grenå samt Hyllested.

Ud for hver kirke i brochurerne er der en kort forklaring på netop denne kirkes særlige kendetegn, ligesom åbningstiderne anføres. Det anføres, at kirker en tid kan være lukket på grund af kirkelige handlinger som bryllupper eller bisættelser.

Brochurerne er illustreret af grafiker Kim Broström.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Thomasberg skifter fire: Nye offensive esser skal sende Randers FC i top 6

Annonce