Annonce
Navne

Ny præst og ny domprovst er fundet

Billedet her af Anne Hanson er taget med Haslund Kirke i baggrunden. Arkivfoto: Annelene Petersen
Anne Hanson vender tilbage til Jylland efter et par år i Maribo.
Annonce

Med ansættelsen af Anne Louise Lindström Hanson som sognepræst i Agri-Egens-Knebel-Rolsø Pastorat er begge de ledige præstestillinger i området besat.

Som tidligere omtalt er Gorm Ridder-Jensen ansat som sognepræst i Tved-Helgenæs-Vistoft Pastorat. Han bor i præstegården i Tved.

Med ansættelsen af Anne Hanson i firesogns-pastoratet og med bopæl i præstegården i Agri  vender Anne Hanson arbejdsmæssigt tilbage til Jylland. Hun var i årene 2011 til 2018 sognepræst i Halund-Ølst Pastorat med 25 procent af sin arbejdstid som præst ved arresten i Randers. Det var Anne Hansons første embede. Hun er født i 1978.

I 2018 blev Anne Hanson ansat som sogne- og pilgrimspræst i Maribo Domsogn. I vinteren 2020 havde hun studieorlov for at skrive en rapport med titlen "Maribo: et særligt pilgrimscentrum på vejen. Et studie i forholdet mellem pilgrimsvandringens relevans i dag og Maribo som klosterby".

På sognenes hjemmeside præsenteres de to nye præster sideordnet under overskriften "Kirken på Mols og Helgenæs", idet det da også forventes, at de fremover vil arbejde sammen.

Annonce

Ny domprovst

Til ny domprovst i Aarhus Domprovsti er udpeget nuværende provst i Aalborg Vestre Provsti og sognepræst i Nibe-Vokslev Pastorat Gerda Neergaard Jessen.

Gerda Neergaard Jessen er ny domprovst i Aarhus. Arkivfoto

Gerda Neergaard Jessen kom til det embede, hun med udgangen af oktober forlader, 15. december 2018.

Inden da havde Gerda Neergaard Jessen været sognepræst i Skorup-Tvilum Pastorat ved Silkeborg. Hun er gift med Mads Dalsgaard, der er ansat ved Naturstyrelsen i Rold Skov, og parret har seks sammenbragte børn.

Som domprovst afløser hun Poul Henning Bartholin, der er gået på pension efter at have bestridt embedet siden 2007.

I en udtalelse udtrykker biskop Henrik Wigh-Poulsen glæde over valget af Gerda Neergaard Jessen:

- Jeg har kendt Gerda som en dygtig og respekteret præst i Aarhus Stift. Nu vender hun tilbage med provsteerfaring. Hun er kommet hjem. Jeg glæder mig meget og har masser af gode forventninger til vores samarbejde, lyder det fra biskoppen.

Gerda Neergaard Jessen indsættes i sit nye embede søndag 1. november i Aarhus Domkirke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce