Annonce
Navne

Ny præstestilling opslås ledig fra i dag

Erik Bertelsen er formand for Vejerslev-Aidt-Thorsø Menighedsråd, men udtaler sig på alle menighedsrådenes vegne. Privatfoto
Den kommende præst skal være kirkebogsførende i et nyt fælles pastorat.

I dag, tirsdag 2. marts, opslås en ny stilling som kirkebogsførende sognepræst i et kommende fælles pastorat ledig.

Det nye pastorat, som biskop Henrik Wigh-Knudsen efter indstilling fra de respektive menighedsråd har godkendt oprettelsen af, vil omfatte Vejerslev-Aidt-Thorsø, Hvorslev-Gerning-Vellev og Haurum-Sall-Houlbjerg-Granslev pastorater. Nogle af dem er i forvejen sammenlagt af mindre pastorater.

Formanden for Vejerslev-Aidt-Thorsø Menighedsråd, Erik Bertelsen, Thorsø, oplyser, at overvejelserne om, hvordan strukturen skulle være, allerede begyndte, da sognepræst Jakob Fink sidste år opsagde sin stilling for - som omtalt her i avisen - at komme nærmere Aarhus sammen med sin familie.

Erik Bertelsen siger:

- Hidtil har det i århundreder været sådan, at præsten havde sit eget pastorat. Siden 1673 har der været fælles præst i Vejerslev, Aidt og Thorsø sogne. Men meget ændres i disse år. Også mange præster ønsker et tættere kollegialt samarbejde. Der kan findes megen inspiration og trivsel i at bringe hinandens styrker ind i et kollegialt samarbejde.

Menighedsrådene i de nævnte sogne har været i tæt dialog med hinanden, lige siden de tiltrådte første søndag i advent 2020 om et udvidet og struktureret tættere samarbejde.

Annonce

Distrikter

For at fastholde nærheden i det større pastorat har alle menighedsråd ønsket en distriktsdeling i det nye fællespastorat. Den enkelte præst vil få sit hovedvirke i et sådant distrikt.

Erik Bertelsen understreger, at det har været helt afgørende for menighedsrådene at bevare en struktur, hvor der bliver en kendt præst med bopæl i den lokale præstebolig.

Det udvidede samarbejde mellem præsterne får ingen indflydelse på menighedsrådenes nuværende kompetencer, opgaver og muligheder for selvstændig profil.

I den nye struktur vil der være tre præster, nemlig foruden den kommende også sognepræst Lene Sander, Haurum-Sall-Houlbjerg-Granslev, og sognepræst Thit Kirkeby-Hinrup, Hvorslev-Gerning-Vellev.

De to sognepræster kan i øvrigt søge den nye stilling på linje med andre. Fristen for ansøgning udløber mandag den 22. marts.

Aktuelt betjener sognepræsterne Lene Sander og Thit Kirkeby-Hinrup Vejerslev-Aidt-Thorsø Pastorat efter Jakob Finks fratræden, bistået af tidligere sognepræst i Hvorslev-Gerning-Vellev Christian Jensen.

Annonce

Navn skal findes

Det nye fællespastorat har endnu ikke fået et navn.

- Men der er indkommet flere forskellige forslag, kan Erik Bertelsen oplyse.

Det bliver de respektive menighedsråd, som i samarbejde med biskop Henrik Wigh-Poulsen skal finde ud af, hvad det nye pastorat skal hedde.

Nogle andre allerede etablerede har fået navne som Purhus Pastorat, Rougsø Nord eller Ommersyssel Østre.

Erik Bertelsen forventer, at der allerede her i foråret kan ske en afklaring af, hvem der bliver den nye kirkebogsførende sognepræst, alt efter hvornår de formelle forhold kan være bragt i orden.

Erik Bertelsen er nu pensionist, men beklædte i sine erhvervsaktive år forskellige lederstillinger ved Krifa, både mens hovedkontoret lå i Randers, og da det rykkede til Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Randers FC For abonnenter

Næsten uanset, hvor Thomasberg kigger hen, kan han se folk, der leverer varen

Annonce