Annonce
Østjylland

Ny professor: - Vi kan blive endnu bedre til at behandle kræft

Brita Singers Sørensen, professor, Aarhus Universitet, skal i sit nye professorat bl.a. udvide især det internationale forskningssamarbejde inden for kræftbehandling med partikelterapi. Foto AU
Annonce

Nyt job: Forskningen i eksperimentel partikelterapi på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital styrkes nu med ansættelsen af endnu en ny professor. Brita Singers Sørensen skal i sit nye professorat bl.a. udvide især det internationale forskningssamarbejde inden for kræftbehandling med partikelterapi.

Partikelterapi er en forholdsvis ny form for stråleterapi, hvor lægerne kan ramme tumorerne mere præcist end ved konventionel strålebehandling med røntgenstråler. Protonerne, som anvendes ved partikelterapi, er i nogle tilfælde mere skånsomme end røntgenstrålerne, bl.a. fordi det raske væv er mindre udsat for stråling, og bivirkningerne derfor er færre.

Brita Singers Sørensen forsker i de biologiske effekter af partikelterapi, herunder inflammation og skader på det raske væv, og i hvordan disse adskiller sig fra de biologiske effekter af konventionel stråleterapi. Hendes forskning omfatter også andre behandlingsformer som for eksempel immunterapi til kræftbehandling.

En del af Brita Singers Sørensens forskning gennemføres i samarbejde med europæiske forskerkolleger, og det har den fordel, at forskerne hurtigere opnår og deler viden inden for dette nye forskningsområde – alt sammen til gavn for danske kræftpatienter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce