Annonce
Navne

Ny prorektor hos VIA

PR-foto

Fra 1. marts hedder den nye prorektor hos VIA University College Gitte Sommer Harrits. Hun får ansvar for alle professionshøjskolens bacheloruddannelser og efteruddannelser i 11 byer i Region Midtjylland.

Gitte Sommer Harrits bliver som prorektor medlem af VIA's direktion. Hun afløser på posten Louise Gade, der forlod VIA i oktober 2019 for at blive HR-direktør i Salling Group.

48-årige Gitte Sommer Harrits kommer fra stillingen som forskningschef for VIA’s Forskningscenter for ledelse, organisation og samfund. Med sig i bagagen har hun også mange år som underviser ved Aarhus Universitet og Aalborg Universitet.

Gitte Sommer Harrits er uddannet cand.scient.pol. fra Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet i 2001, og i 2005 havde hun gennemført sin forskeruddannelse som ph.d. i statskundskab fra Aarhus Universitet.

I 2016 og 2017 var Gitte Sommer Harrits gæsteforsker ved Institute for Social and Policy Studies ved University of Kansas i USA.

Gitte Sommer Harrits har udgivet en række videnskabelige artikler og markeret sig i medierne med flere interviews og debatindlæg – og så har hun i øvrigt siden 2018 været udpeget som medlem af Danmarks Akkrediteringsråd.

En af de første opgaver som prorektor bliver at videreføre og intensivere arbejdet med at styrke uddannelseskvalitet og sammenhæng på tværs af hele VIA. Desuden skal Gitte Sommer Harrits bidrage til at fremme digitalisering i uddannelserne samt styrke og udvikle VIA’s udadrettede strategiske fokus.

Privat er hun bosat i Aarhus C med sin mand og parrets to børn på 20 og 17 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce