Annonce
Sport

Ny Randers FC-fanklub ser dagens lys

Randers FC's nye fanklub - Nordtribunen, skal fremover være en platform for de andre fanfraktioner i byen. Arkivfoto: Annelene Petersen

I et samarbejde med en række fans har Randers FC's fankoordinator, Daniel Svane, stiftet en ny fanklub - "Nordtribunen", der skal samle de forskellige grupperinger under én paraply og give fansene mere medindflydelse.

Randers: I Randers FC kæmper de, som alle andre klubber i Superligaen, med at udnytte stadions kapacitet til fulde i en tid, hvor tilskuertallet er for nedadgående.

I den anledning ansatte klubben tilbage i april Daniel Svane som SLO (Supporter Liaison Officer - fankoordinator). Den mangeårige Randers FC-fan skulle agere bindeled mellem klubben og fanfraktionerne.

Siden da har han arbejdet på tiltag, der kan gøre oplevelsen som tilskuer på Bionutria Park bedre.

Torsdag aften blev en af ideerne så søsat, da der blev afholdt en stiftende generalforsamling af en ny fanklub - "Nordtribunen", der skal være med til at samle de forskellige grupperinger under én paraply.

- I Randers FC vil vi gerne være åbne og inddrage fansene - måske endda mere end de føler, de tidligere har været. Mit håb er derfor, at vi med den nye fanklub kan få lavet et samarbejde henover midten i de forskellige fraktioner. Det er ikke noget med, at nogle af dem skal nedlægges. Det skal bare være en platform, hvor de forskellige grupper kan samarbejde, forklarer Daniel Svane, SLO (fankoordinator) i Randers FC, der torsdag præsenterede idéen for 30 entusiastiske fans, som blandt andet repræsenterede Randers FC Support og de to ungdomsfraktioner: RCY og RY.

Mere fanindflydelse

Idéen til fan-paraplyorganisationen kommer blandt andet fra Sverige, hvor Daniel Svane besøgte IFK Norrköping i maj for at hente noget inspiration.

- Norrköping er godt nok større end Randers, men også markant bedre til at få folk på stadion. De har alligevel cirka 10.000 tilskuere til deres kampe. I Sverige har de generelt stor succes med at få folk på stadion. I anledningen af mit besøg derovre fandt jeg ud af, at vi i Randers FC er en af de eneste klubber, der ikke har en fanklub, der tager sig af at arrangere udebaneture, tifos og den slags. Det var egentlig det, jeg godt kunne tænke mig at få til byen, forklarer fankoordinatoren, som er overbevist om, at det kommer tilhængerne til gode, at der bliver skabt en ny fanklub, der kan varetage den slags opgaver.

- Fansene ville jo få mere indflydelse, hvis de blev medlem. De kan selv få lov til at bestemme, hvordan udebaneturene skal arrangeres, hvad for nogle fester, vi skal holde, og hvilke tifos, vi skal lave. Jeg har i en del år været med til at lave netop tifos, og det har oftest været meget lukket, fordi det sjældent blev kommunikeret ud. Nu får vi en platform, der kan nå ud til langt flere mennesker.

- Det kan forhåbentlig overbevise folk om, at dem, der står bag målet til Randers FC's kampe, ikke er galninge, men helt normalt fungerende mennesker. Det er lidt det paradigme, vi prøver at gøre op med. Vi vil nuancere fankulturen i Randers, siger Daniel Svane.

Annonce

Klar til sæsonstart

Selvom Nordtribunen først lige har set dagens lys, har Daniel Svane store planer om, at den nyoprettede fanklub allerede kan bidrage til stemningen i Superliga-premieren.

- Dem, der var med til mødet, var alle sammen positivt stemt over for det. Det kan selvfølgelig godt se, at det vil kræve en del arbejde, inden vi for alvor kan komme op og køre.

- Personligt kunne jeg godt tænke mig, at vi i nogen grad var så klar, at vi allerede kunne sende en bus med fans afsted til Haderslev, når Randers FC starter Superligaen mod Sønderjyske. Det er i hvert fald det, jeg arbejder hen imod, lyder det forhåbningsfuldt fra Randers FC's fankoordinator.

Annonce
Randers For abonnenter

36 spritnye lejligheder på vej 100 meter fra Gudenå - her er både fitnesscenter og restaurant i bygningen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kunde fandt stort stykke metal i mad fra Mo'Rice: - Det var lidt træls

Randers FC For abonnenter

De står på affyringsrampen af en grund: Se avisens rangliste over Randers FC-spillerne i foråret

Randers

To tomler opad: Staten pumper millionbeløb i ny cykelsti i det centrale Randers

Randers

Skænderi om jakke endte med, at ordensmagten blev tilkaldt: 25-årig mand blev anholdt af politiet

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Randers

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Randers

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Østjylland

Her åbner Maxi Zoo: - Placeringen er perfekt, og vores kunder kan gå lige ud til bilen med hundefoder

Annonce