Annonce
Sport

Ny Randers FC-fanklub ser dagens lys

Randers FC's nye fanklub - Nordtribunen, skal fremover være en platform for de andre fanfraktioner i byen. Arkivfoto: Annelene Petersen

I et samarbejde med en række fans har Randers FC's fankoordinator, Daniel Svane, stiftet en ny fanklub - "Nordtribunen", der skal samle de forskellige grupperinger under én paraply og give fansene mere medindflydelse.

Annonce

Randers: I Randers FC kæmper de, som alle andre klubber i Superligaen, med at udnytte stadions kapacitet til fulde i en tid, hvor tilskuertallet er for nedadgående.

I den anledning ansatte klubben tilbage i april Daniel Svane som SLO (Supporter Liaison Officer - fankoordinator). Den mangeårige Randers FC-fan skulle agere bindeled mellem klubben og fanfraktionerne.

Siden da har han arbejdet på tiltag, der kan gøre oplevelsen som tilskuer på Bionutria Park bedre.

Torsdag aften blev en af ideerne så søsat, da der blev afholdt en stiftende generalforsamling af en ny fanklub - "Nordtribunen", der skal være med til at samle de forskellige grupperinger under én paraply.

- I Randers FC vil vi gerne være åbne og inddrage fansene - måske endda mere end de føler, de tidligere har været. Mit håb er derfor, at vi med den nye fanklub kan få lavet et samarbejde henover midten i de forskellige fraktioner. Det er ikke noget med, at nogle af dem skal nedlægges. Det skal bare være en platform, hvor de forskellige grupper kan samarbejde, forklarer Daniel Svane, SLO (fankoordinator) i Randers FC, der torsdag præsenterede idéen for 30 entusiastiske fans, som blandt andet repræsenterede Randers FC Support og de to ungdomsfraktioner: RCY og RY.

Annonce

Mere fanindflydelse

Idéen til fan-paraplyorganisationen kommer blandt andet fra Sverige, hvor Daniel Svane besøgte IFK Norrköping i maj for at hente noget inspiration.

- Norrköping er godt nok større end Randers, men også markant bedre til at få folk på stadion. De har alligevel cirka 10.000 tilskuere til deres kampe. I Sverige har de generelt stor succes med at få folk på stadion. I anledningen af mit besøg derovre fandt jeg ud af, at vi i Randers FC er en af de eneste klubber, der ikke har en fanklub, der tager sig af at arrangere udebaneture, tifos og den slags. Det var egentlig det, jeg godt kunne tænke mig at få til byen, forklarer fankoordinatoren, som er overbevist om, at det kommer tilhængerne til gode, at der bliver skabt en ny fanklub, der kan varetage den slags opgaver.

- Fansene ville jo få mere indflydelse, hvis de blev medlem. De kan selv få lov til at bestemme, hvordan udebaneturene skal arrangeres, hvad for nogle fester, vi skal holde, og hvilke tifos, vi skal lave. Jeg har i en del år været med til at lave netop tifos, og det har oftest været meget lukket, fordi det sjældent blev kommunikeret ud. Nu får vi en platform, der kan nå ud til langt flere mennesker.

- Det kan forhåbentlig overbevise folk om, at dem, der står bag målet til Randers FC's kampe, ikke er galninge, men helt normalt fungerende mennesker. Det er lidt det paradigme, vi prøver at gøre op med. Vi vil nuancere fankulturen i Randers, siger Daniel Svane.

Annonce

Klar til sæsonstart

Selvom Nordtribunen først lige har set dagens lys, har Daniel Svane store planer om, at den nyoprettede fanklub allerede kan bidrage til stemningen i Superliga-premieren.

- Dem, der var med til mødet, var alle sammen positivt stemt over for det. Det kan selvfølgelig godt se, at det vil kræve en del arbejde, inden vi for alvor kan komme op og køre.

- Personligt kunne jeg godt tænke mig, at vi i nogen grad var så klar, at vi allerede kunne sende en bus med fans afsted til Haderslev, når Randers FC starter Superligaen mod Sønderjyske. Det er i hvert fald det, jeg arbejder hen imod, lyder det forhåbningsfuldt fra Randers FC's fankoordinator.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Tilbagevendt Kragballe gik målamok i snæver sejr: Læs reaktionerne her

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Randers For abonnenter

Ekspert: Drop jagten på den sidste nye mode og find guldet i dit eget klædeskab - det er godt for både dig selv og miljøet

Annonce