Annonce
Randers

Ny restaurant åbner i Østergade: Henter køkkenchef fra ikonisk kendis-restaurant

11. juni 2018 åbner Lyokoi Japansk Restaurant i Randers, og inden for et år håber ejeren at kunne åbne en tilsvarende restaurant i Aarhus. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Restauratøren håber, at valget af køkkenchef vil føre til mad i særklasse.

Annonce

Randers: Sidste år lukkede en af Københavns mest kendte restauranter. Nemlig den japanske restaurant Umami, der i dén grad var et hit blandt landets kendisser, og som også har haft kronprins Frederik som gæst. Men nu kommer lidt af den ikonske københavnerrestaurant måske til at leve videre i Randers. En af Umamis kokke er nemlig blevet hyret som køkkenchef i en helt ny japansk restaurant ved navn "Lyokoi", der mandag 11. juni slår dørene op i Østergade.

- Jeg har hyret Xiao Lyu som køkkenchef ud fra en tro på, at han vil sikre en tårnhøj kvalitet i min nye restaurant, fortæller restauratør Xufu Fu.

Og barren er sat højt. Køkkenchefens tidligere arbejdsplads, Umami, har nemlig både vundet verdensmesterskabet i sushi og høstet stribevis af fremragende anmeldelser.

"Umami er så ubetinget byens mest tjekkede sted for nærværende, men der er også solidt håndværk og stor kreativitet bag designet. At spise der er en særlig oplevelse, som man bør unde sig selv", lød det eksempelvis fra Jyllands-Postens anmelder Niels Lillelund, da restauranten åbnede i hovedstaden.

Ligesom Umami vil Randers' nye japanske restaurant servere både sushi og varme, japanske retter.

Annonce

Planlægger allerede udvidelse til Aarhus

Da Umami sidste år lukkede, var det på grund af skærpet konkurrence. Derfor har restauratør Xufu Fu lagt et stort arbejde i at undersøge, hvor i landet, der er marked for en restaurant som hans, og det var her, valget faldt på Randers.

- Jeg har boet ti år i København og de sidste fem år i Aalborg. Men i begge de byer er der allerede rigtig mange japanske restauranter, og jeg er bange for, at jeg ville drukne i konkurrencen. I Randers er der derimod ikke mange restauranter som min, og derfor faldt valget på den by, fortæller Xufu Fu, som inden for en måned efter restaurantåbningen flytter til Randers med sin kone og deres lille søn på to måneder.

Udover Randers pegede restauratørens undersøgelser af markedet også på Aarhus som en oplagt by, og derfor har han allerede nu planer om også at åbne en restaurant der.

- Der er allerede en del sushi-restauranter i Aarhus, men jeg er af den overbevisning, at det er en by, hvor der bor folk nok til endnu en. Så snart jeg har fået restauranten i Randers op at køre, vil jeg derfor også åbne en i Aarhus. Jeg regner med, at det allerede bliver inden for et år, afslører han.

Xufu Fu har 10-12 års erfaring fra restaurationsbranchen. Det er dog første gang, han selv står som ejer af en restaurant.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Politiet nedlægger hotspot i Randers

Randers FC For abonnenter

En brasiliansk bomber og bud på startopstillingen: Genopstår Randers FC hos oprykkerne?

Randers FC For abonnenter

Kvaliteten har manglet: Marxen har klart fokus til vigtig kamp mod Vejle

Annonce