Annonce
Randers

Ny restaurant åbner i Østergade - og så i en ny by, og endnu en og...

Goran Kalil har drømt om at have sin egen restaurant, siden han var en lille dreng. På torsdag går den drøm i opfyldelse. Foto: Martin Ries

Allerede inden Restaurant Kul har haft første åbningsdag i Randers, går ejeren med udvidelsesplaner. Til sommer åbner han en tilsvarende restaurant i Aalborg, og derefter følger Vejle og Odense. - Det skal være en kæderestaurant. Målet er fire restauranter inden for tre år, fastslår han.

Annonce

Randers: På torsdag slår en ny restaurant dørene op i Østergade - lige ved siden af gourmetrestauranten "Østergade 1".

- Nej, det er ikke et tilfælde, at vi åbner på valentinsdag, smiler indehaver Goran Kalil og afslører, at han er lidt af en romantiker.

Det nye spisested kommer til at hedde "Restaurant Kul", da alt kød bliver grillet over åben ild, og menukortet kommer til at byde på kebab, grillspyd, pita, pizza, pasta og burger.

Ved første øjekast ligner det et menukort, der også er at finde flere andre steder i byen, men Goran Kalil er ikke bleg for at love, at hans mad bliver i en klasse for sig.

- Jeg har gang på gang oplevet, at alle andre pizzeriaer og restauranter laver fejl i tilberedning af maden. Det kommer ikke til at ske hos mig. Jeg vil stræbe efter at servere det perfekte måltid - hver gang, fastslår han.

Den 29-årige restauratør er ikke uddannet kok, men betegner sig selv som lidt af et naturtalent, når det kommer til madlavning.

- Og så har jeg mange års erfaring fra job på forskellige restauranter rundt omkring i landet, tilføjer han.

Indtil videre har Goran Kalil ansat fire medarbejdere, som sammen med ham selv skal sørge for at dække ugens syv dage ind med åbningstider fra 15-21.30. Efter åbningen vil han løbende ansætte flere, når behovet opstår.

Vi boede i Randers nogle år, efter vi kom til Danmark. Derefter flyttede vi til Aarhus. Men jeg har altid vidst, at jeg ville vende tilbage til Randers, og at det skulle være her, jeg ville åbne min første restaurant.

Goran Kalil, indehaver af Restaurant Kul
Goran Kalil har aldrig været i tvivl om, at det skulle være i Randers, han ville åbne sin første restaurant. Det var nemlig den by, han endte i, da han i 2001 rejste fra Irak til Danmark, og dermed det første sted i Danmark, hvor han følte sig hjemme. Foto: Martin Ries
Annonce

Store udvidelsesplaner

Udover at fungere som en almindelig restaurant, kommer Restaurant Kul også til at være et takeaway-sted med tilhørende udbringning. Og Goran Kalil er så sikker på, at konceptet bliver en succes, at han allerede nu er i gang med at planlægge sin næste restaurant.

- Målet er at blive en kæde, og jeg regner med at kunne åbne fire restauranter inden for tre år. Til sommer, 1. juni 2019, overtager jeg nogle lokaler i Aalborg, og går i gang med at bygge en tilsvarende restaurant deroppe. Derefter vil jeg åbne i Vejle og Odense, forklarer han.

Med åbningen af Randers-restauranten lige rundt om hjørnet og omfattende udvidelsesplaner, har Goran Kalil rigeligt at se til. Han driver nemlig også et lastbilfirma sammen med en kammerat, og har i sinde at blive ved med det. Og så er han lige blevet far for første gang.

- Jeg har en datter på fem måneder derhjemme, så det er hårdt arbejde hele vejen rundt. Men jeg gør det her for min kone og datters skyld. For at sikre deres fremtid, fastslår han.

Annonce

Fra Irak til Randers

Drømmen om at have sin egen restaurantkæde har Goran Kalil haft, siden han var barn. Og han har aldrig været i tvivl om, at hans første restaurant skulle ligge i Randers. Det var nemlig den by, han endte i, da han som 12-årig rejste fra Irak til Danmark med sin familie, og dermed den første danske by, han følte sig hjemme i.

- Vi boede i Randers nogle år, efter vi kom til Danmark. Derefter flyttede vi til Aarhus. Men jeg har altid vidst, at jeg ville vende tilbage til Randers, og at det skulle være her, jeg ville åbne min første restaurant, fortæller han.

For et par år siden bød muligheden sig, og Goran Kalil rykkede teltpælene op og flyttede tilbage til Randers, hvor han slog sig ned med sin hustru, og gik i gang med at lede efter lokaler til at realisere sin drøm.

- Jeg ledte efter lokaler i halvandet år, inden jeg fandt de helt rette på Østergade 3. Derefter fulgte masser af hårdt arbejde med ombygningen. Men nu er vi snart klar til at åbne - det bliver godt, smiler han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Randers Kommune i fuld gang med forberedelser: For første gang nogensinde overhaler babyboomere de unge

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Randers For abonnenter

Leif holder sig aktiv med givende gøremål efter arbejdslivet: 70 år, frisk og frivillig

Annonce