Annonce
Randers

Ny restaurant åbner i midtbyen: Tilbyder sund fastfood

Wåk Wåk vil gå efter Det Økologiske Spisemærke i bronze, hvilket kræver, at 30-60 procent af råvarerne er økologiske. - På sigt skal mængden af økologi endnu højere op, fortæller Kristoffer Thomsen. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Allerede i næste uge slår Wåk Wåk dørene op i Klostergade. Først skal restauranten dog fyldes med medarbejdere, der kan tage sig af blandt andet ekspedition og opvask.

Annonce

Randers: De sidste måneder er der blevet hamret, boret og banket i Bus Stop Diners gamle lokaler i Klostergade for at forvandle den amerikanske burgerbar til en moderne, thailandsk inspireret restaurant.

- Der kommer flere og flere burgerbarer i Randers, og vi druknede simpelthen i konkurrencen. Derfor valgte vi at sadle om og skabe noget, byen virkelig mangler: Et sted, hvor du kan få sund og lækker fastfood, fortæller Kristoffer Thomsen, der sammen med Nicolai Øksenholt Michaelsen ejer den nye restaurant, som de har døbt "Wåk Wåk".

- Som det fremgår af navnet, tilbyder vi mad tilberedt i wok. Vi sælger bokse med wokmad ud fra et pick and mix-koncept, hvor kunden selv udpeger de råvarer, der skal i retten, hvorefter vi lynhurtigt tilbereder retten i wok, og så skulle boksen gerne være klar i løbet af fem minutter. Friture har vi intet af, og vi bruger kun friske råvarer - så det er så sundt, som det kan blive, forklarer Kristoffer Thomsen, som regner med, at langt størstedelen af kunderne vil vælge takeaway.

- Men vi har også sørget for 21 siddepladser, så dem, der vil spise på stedet, har mulighed for det, tilføjer han.

Foto: Mathias Fredslund Hansen
- Vi bruger kun friske grøntsager. Intet fra frost, fortæller Kristoffer Thomsen. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce

Har satset alt

20-årige Kristoffer Thomsen er ikke i tvivl om, at Wåk Wåk bliver et hit blandt randrusianerne. Faktisk tror han så meget på det, at han har satset alt, hvad han ejer, for at få restauranten op at køre.

- Jeg droppede ud af mit studie og flyttede hjem til mine forældre for at få tid og råd til det her projekt. Jeg har virkelig satset alt. ALT. Så ja, jeg tror på, at det bliver en succes, fortæller han.

Fordi han har så meget på spil, har han også sørget for at gøre sit hjemmearbejde ekstra grundigt, da konceptet skulle udvikles. Sammen med sin makker, Nicolai Øksenholt Michaelsen, rejste Kristoffer Thomsen rundt til landets mest succesfulde wok-restauranter for at hente inspiration.

- Vi kan se, at restauranter, der minder om Wåk Wåk, kører rigtig godt i landets største byer. Så hvorfor skulle konceptet ikke blive en succes i Randers, smiler Kristoffer Thomasen.

Foto: Mathias Fredslund Hansen
Fra næste uge kan du købe bokse med sund wokmad i Klostergade i Randers C. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce

Medarbejderjagten er i gang

Inden de to mænd i næste uge kan slå dørene op til deres nye restaurant, skal medarbejderstaben dog på plads.

- Vi mangler at ansætte seks-otte ungarbejdere. Altså unge under 18 år, som afslutter folkeskolen senest denne sommer. De ansættelser skal vi have på plads, inden vi kan give en præcis åbningsdato. Men vi har allerede haft de første samtaler, og jeg er derfor ikke tvivl om, at vi bliver klar til at åbne i næste uge, lyder det fra Kristoffer Thomsen, som dog meget gerne vil have endnu flere henvendelser fra interesserede ansøgere.

20-årige Kristoffer Thomsen har knoklet i døgndrift for at bygge Bus Stop Diner om til Wåk Wåk. Men nu er restauranten ved at være klar til åbning. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fra kulkælderen til topscorer-bejler: Mentaltræner bag Vitos vilde forandring

Randers

August i Randers spækket med kultur

Annonce