Annonce
Østjylland

Ny restaurant i Mejlgade: Vil byde gæsterne ind i 'stuen'

Restaurant Sylt kan nemt forbigåes, hvis man ikke lige er opmærksom på skiltet. Restauranten ligger nemlig gemt væk inde i en baggård til Mejlgade. Foto: Restaurant Sylt
Restaurant Sylt åbnede op i starten af januar, og gæsterne bliver budt på varierende menuer. Derudover vil ejerne gerne skabe en hyggelig og hjemlig atmosfære i restauranten, hvor der skal være tid til at kræse om gæsterne.

AARHUS: 2. januar 2020 kunne Restaurant Sylt slå dørene op og byde alle sultne gæster indenfor i de hyggelige omgivelser i Mejlgade 46B. Restauranten ligger gemt væk inde i en baggård, hvor restauranten Just Bistro tidligere lå.

Det er de to kammerater, Nickolai Bruun og Anders Larsen, som står bag den nye restaurant, hvor gæsternes ve og vel er i højsædet.

- Vi kommer begge to fra andre jobs i restaurationsbranchen, og vi var trætte af det store, industri-køkken. Vores koncept er derfor baseret på, at det er en lille, intim restaurant, hvor der ikke er plads til særlig mange gæster. Men vi vil gerne invitere dem indenfor i "stuen" og virkelig kræse om dem. Der skal være tid og plads til den enkelte gæst. Derudover har vi det sådan, at jo mere uformelt, det er, desto bedre, forklarer Anders Larsen til Århus Stiftstidende.

Annonce
Det er meningen, at der ikke skal være plads til særlig mange gæster i Restaurant Sylt. Ejerne vil nemlig gerne have tid til at kræse om de få gæster. Foto: Restaurant Sylt

Skiftende menu

Og hvad kan kommende gæster så forvente at smovse sig i, når de sætter sig til rette i Mejlgade 46B?

Ja, det kan være svært at give et entydigt svar på dét spørgsmål. De vil nemlig løbende skifte ud på menukortet - alt afhængig af sæson og råvarer. Men for at dét ikke er nok, har restauranten ikke lagt sig fast på retter fra ét bestemt kulinarisk køkken.

- Vi vil ikke låse os til ét bestemt køkken. Vores første menu var mere fransk-inspireret med retter som hummerbisque, coq au vin og vaniljesyltet pære. Vores nuværende menu er dog lidt mere italiensk-inspireret med retter som vitello tonnato, osso buco og citrontærte. Vi vil gerne bevæge os lidt rundt i verden og give gæsterne forskellige smagsoplevelser, lyder det fra Anders Larsen.

Og de her smagsoplevelser vil tage udgangspunkt i den klassiske frase: kvalitet fremfor kvantitet. Der vil nemlig kun være et lille a la carte-menukort med henholdsvis tre forretter, tre hovedretter og to desserter. Og så vil der være daglige frokosttilbud.

Det bugner ikke med valgmuligheder hos Restaurant Sylt. Kvalitet vægtes fremfor kvantitet. Foto: Restaurant Sylt
En lækker hummerbisque går man aldrig galt i byen med. Foto: Restaurant Sylt
Var der nogen, som sagde bøf? Foto: Restaurant Sylt
En herlig dansk klassiker til den kolde vintertid: brændende kærlighed. Foto: Restaurant Sylt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Dronning Margrethe frabeder sig blomster på sin fødselsdag: - Send dem til andre ældre

Annonce